07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » KHK Devleti: Polis Döver de Sever de
KHK Devleti: Polis Döver de Sever de

KHK Devleti: Polis Döver de Sever de

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltında olduğu sırada polisler tarafından tehdit edilip dövüldüğünü ileri sürüp suç duyurusunda bulunan bir kişiyle ilgili skandal bir karara imza attı.Mahkeme KHK‘yı işaret edip, “görevlerini yerine getiren kişiler hakkında hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğunun bulunmadığına” karar verdi.

Odatv’de yeralan habere göre, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltında olduğu sırada polisler tarafından tehdit ve darp edildiğini ileri sürüp suç duyurusunda bulunan bir kişiyle ilgili skandal bir karara imza attı. Soruşturmayı KHK hükümlerince sonlandırdığını belirten Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, KHK kapsamında görevlerini yerine getiren kişiler hakkında hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğunun bulunmadığına dikkat çekti.

“Görevini yapan kişilerin hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu yoktur”

Cumhuriyet Savcısı Eşref Aktaş’ın ‘kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı’nda “667 sayılı KHK’nın 9. maddesi kapsamında, bu kanun hükmünde kararname kapsamında karar alan ve görevleri yerine getiren kişilerin bu görevleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğunun bulunmadığının belirtildiği, bu nedenle iddia konusu eylem nedeniyle şikayetçi olunanlar hakkında kovuşturma yasağı bulunduğu anlaşılmakla, kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi” ifadeleri yer aldı.

İşte o karar:

karara