07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Katip Eşine İzin Vermeyen Savcıya Kurşun Yağdırdı
Katip Eşine İzin Vermeyen Savcıya Kurşun Yağdırdı

Katip Eşine İzin Vermeyen Savcıya Kurşun Yağdırdı

Antalya’nın Korkuteli Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner makamında silahlı saldırıya uğradı. Ambulans helikopterle hastaneye kaldırılan Savcı Küçüköner’in durumu ciddiyetini koruyor.

Katip Eşine İzin Vermeyen Savcıya Kurşun Yağdırdı

Korkuteli Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner’in makamına saat 15.00 sıralarında giren polis memuru Turgut Avcı, adliyede katip olan eşi Şerife Avcı nedeniyle tartıştı. Polis memuru Avcı, tabancasıyla savcı Küçüköner’e ateş etti. Yaralanan savcı Küçüköner ambulansla Korkuteli Özel Yaşam Hastanesi’ne götürüldü. Durumu ağır olan savcı Küçüköner, ambulans helikopterle Antalya’ya gönderildi.

Savcıya 5 kurşun isabet etti

Savcı Köçüköner’in kol, bacak ve göğüs bölgesine 5 kurşunun isabet ettiği belirlendi. Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, savcı Kadir Küçüköner’i vuran kişinin polis memuru olduğunu belirterek, “Eşi adliyede katip olan polis memuruyla tartıştı. Vuruyor, yaralı” dedi.
Solmaz, savcı Kadir Küçüköner’i vuran kişinin polis memuru olduğunu belirterek, “Eşi de adliyemizde katip. Katibe Hanım’ın bir izin talebi oluyor, savcı bey bunu uygun görmüyor. Bunun üzerine polis olan eşi devreye giriyor ve savcı beye 5-6 el ateş ediyor. İlk tespitlerde 3 kurşunun savcımıza isabet ettiğini öğrendik. Şu an kendisine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde müdahale ediliyor” dedi.

Saldırının nedeni izin talebi

Savcı Kadir Küçüköner’in, yanında katip olarak çalışan Şerife Avcı’nın ‘izin’ talebi nedeniyle kendisiyle tartıştığı, sonrasında tartışmaya katılan Avcı’nın polis eşi Turgut Avcı’nın, Küçüköner’i vurduğu ortaya çıktı. Avcı çiftinin engelli bir çocuğu olduğu, bu nedenle Şerife Avcı’nın bir süredir izin almak istediği kaydedildi.
Savcı Küçüköner’in de 2 yıldır Korkuteli’nde görev yaptığı, annesiyle oturduğu ve bekar olduğu belirtildi.

Valilikten açıklama

Antalya Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Korkuteli ilçesinde görevli polis memuru Turgut Avcı, bugün saat 15.00 sıralarında adliyede katip olarak çalışan eşinin izin talebi ile ilgili olarak tartıştığı Cumhuriyet Savcısı A.Kadir Küçüköner’e makamında beylik tabancası ile ateş etmek suretiyle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralamış, önce özel bir hastaneye, oradan da ambulans helikopterle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne nakledilen Cumhuriyet Savcısı’nın bilinci açık olup, tedavisi devam etmektedir. Olayın faili olan polis memuru gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.”

Engelli çocukları var

Avcı çiftinin engelli bir çocuğu olduğu, bu nedenle Şerife Avcı’nın bir süredir izin almak için talepte bulunduğu kaydedildi. Savcı Küçüköner’in 1.5 yıldır Korkuteli’nde görev yaptığı, annesiyle oturduğu ve bekar olduğu belirtildi.

Kırgız Malika soruşturmasını yürütüyor

Savcı Küçüköner’in yürüttüğü son soruşturmalar arasında, garsonluk yapmak için Antalya´ya gelen Kırgız Malika Nootieva’nın fuhuşa zorlanıp, öldüresiye dövülüp yol kenarına atılması olayı da yer alıyor.

Polis memuru gözaltında

Polis memuru Turgut Avcı ise olay sonrası meslektaşları tarafından gözaltına alınarak ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü.