07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İsveç’te Terör!
İsveç’te Terör!

İsveç’te Terör!

İsveç‘in başkenti Stockholm‘de trafiğe kapalı Drottning Caddesi‘nde yayaların üzerine kamyonla saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı. Terör alarmının verildiği polis anonslarında çok sayıda yaralının bulunduğu belirtildi. Saldırı sonrası başkentte olağanüstü hal ilan edildi.

 

Saldırı sonrası Stockholm’deki tüm metro istasyonları güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Bira üreticisi Spendrups firması, saldırıda kullanılan aracın kendilerine ait olduğunu ve daha önce çalınmış olduğunu açıkladı.

İsveç Başbakanı Stefan Lofven: Terör saldırı

Konuya ilişkin ilk resmi açıklamayı yapan İsveç Başbakanı Stefan Lofven, kamyonun alışveriş mağazasına çarpmasına dair eldeki tüm bilgilerin ‘terör saldırısı’na işaret ettiğini söyledi. Başbakan Lofven, saldırıyla bağlantılı olarak 1 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Polisten terör saldırısı uyarısı

Polis aracı çevredekileri dağıtmak için yaptığı anonsta, “Dikkat, terör saldırısı” şeklinde halkı uyardı. Expressen gazetesine konuşan görgü tanıkları ise, yerde cesetlerin yer aldığını bildirdi. Stockholm’deki parlamento binası kapatıldı, metro seferleri iptal edildi. Polis helikopterleri ise şehir üzerinde güvenlik uçuşlarına başladı. Radyodan anons yapan polis, halkın sokağa çıkmaması ve polisin işi kolaylaştırmasını istedi.