07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İstanbul’dan Afganistan’a Bir Yol Hikayesi: Toz
İstanbul’dan Afganistan’a Bir Yol Hikayesi: Toz

İstanbul’dan Afganistan’a Bir Yol Hikayesi: Toz

Gözde Kural’ın yazıp yönettiği, dünya prömiyerini Montreal Film Festivali’nde Türkiye prömiyerini ise; Uluslararası Antalya Film Festivali’nde yaptığı “Toz” 26 Mayıs’ta vizyonda!

İstanbul’dan Afganistan’a bir yol hikayesini anlatan “Toz”un başrollerinde; Öykü Karayel, Beran Soysal ve ”Uçurtma Avcısı” filminden tanıdığımız ödüllü oyuncu Abdul Qadir Farookh ve Muhammed Cangören yer alıyor. Türk oyuncularının yanı sıra filmde, Afganistan sinemasının oyuncuları , Haji Gul Aser ve Masud Ahmadi eşlik ediyor.

 

Çekimleri Afganistan ve İstanbul’da gerçekleşen film; Azra’nın, ailesinin sır dolu geçmişinin izini sürerken; savaşın insanların kaderi üzerindeki etkilerini ve Afganistan’da yalnız bir kadın olarak çıktığı yolculuğu peyaz perdeye yansıtıyor

Gözde Kural, ilk uzun metrajlı filmi ‘Toz’u Afganistan’da çekti. Montreal Dünya Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan, Uluslararası Antalya Film Festivali’nin bir diğer ilk gösterimi olan ‘Toz’da Kural, Afgan asıllı üç kardeşin hikayesini anlatıyor..