07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İstanbul’da Helikopter Düştü!
İstanbul’da Helikopter Düştü!

İstanbul’da Helikopter Düştü!

İstanbul Büyükçekmece’de helikopter düştü. Eczacıbaşı’na ait helikopterde bulunan 4’ü Rus 1’i Eczacıbaşı’nın üst düzey yöneticisi 5 kişi hayatını kaybetti.

GÖRGÜ TANIĞI OLAY ANINI ANLATTI

Görgü tanığı Ferhat Karatekin olay anını CNN Türk canlı yayında anlattı. Karatekin “Bu helikopter kuleye çarptıktan sonra yere düştü. E-5’in hemen yanına düştü. Tüyap fuar alanı var. Şuan E-5 kapatıldı. Uçağın paçaları yola doğru savruldu” ifadelerini kullandı.Helikopterin düşme anı güvenlik kameralarına da yansıdı.

İşte helikopterin düşme anı;

HELİKOPTER ECZACIBAŞI’NA AİT

Düşen helikopterin Eczacıbaşı Grubu’na ait olduğu belirtildi.

ECZACIBAŞI’NIN ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİ DE VARDI

Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken, helikopterin Kuğu Havacılık ve Turizm A.Ş’ye ait olduğu belirlendi. Helikopterde yolcu olarak Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve 4 Rus müşterinin bulunduğu belirtildi.

FABRİKAYA GİDİYORDU

Bozüyük’teki Eczacıbaşı Tesisleri yetkilileri, Rusya Genel Müdürü Salim Özen ile 4 Rus müşterinin saat 12.00’da yapılacak toplantıya gelmek için İstanbul’dan havalandıklarını, ancak kısa süre sonra kazayı öğrendiklerini söyledi.

NEDEN BURADAN UÇTU?

Atatürk Havalimanı’ndan kalktıktan sonra yolcu uçaklarının iniş kalkış hattının dışına çıkmak için S-76 tipi helikopterin bu bölgeye geldi. Helikopter oradan Yalova-Bilecik rotasını izleyerek Bozüyük’teki Eczacıbaşı fabrikasına uçacaktı. Uçuş haritalarında Beylikdüzü’ndeki kule 257 metre yüksekliği ile ‘mania’ olarak bildiriliyor. Bunun haritada yer almasına rağmen pilotların neden bu rotayı kullandığı ise bilinmiyor. Havacılık uzmanları, helikopter veya görerek uçuş yapan uçakların pilotlarının bölgeyi çok sık kullandığı, kulenin nerede olduğunu çok iyi bildiklerine dikkat çekiyor.

Çift motorlu, yüksek performanslı helikopterin teknik arıza yaşayıp yaşamadığı ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ekiplerinin yapacağı araştırma sonrasında ortaya çıkacak. Enkazda helikopterin kuyruğunun gövdeden ayrıldığı, muhtemel olarak çarpmanın ana rotor olarak adlandırılan gövde üzerindeki paller veya gövdenin çarpmış olabileceği düşünülüyor.

BÜLENT ECZACIBAŞI’NDAN AÇIKLAMA

Beylikdüzü’nde helikopterin düştüğü yere geleN Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı açıklama yaptı. Eczacıbaşı, “Bir yöneticimiz vardı. Bir Rusya’daki yöneticilerimizin temsilcisi olan arkadaşımız vardı. Ayrıca Rus konuklarımız, müşterilerimiz vardı. Fuar nedeniyle davet ettiğimiz 4 misafirimiz vardı. Tabi 2 tane de pilotumuz var. Atatürk Havalimanı’ndan havalandığını biliyoruz. Sanırım Bozoyük tesislerimize gidiyordu. Tam donanımlı bir helikopterdi” diye konuştu.