07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İlkokul Müdür Yardımcısı IŞİD Üyesi Çıktı
İlkokul Müdür Yardımcısı IŞİD Üyesi Çıktı

İlkokul Müdür Yardımcısı IŞİD Üyesi Çıktı

İstanbul ve 2 ayrı ilde IŞİD’e yönelik yapılan operasyonda 1’i çocuk 7 kişi gözaltına alındı. Hatay’da yakalanan  IŞİD üyesi A.B.’nin Hassa’da bir ilköğretim okulunda müdür yardımcısı olduğu belirlendi.

İlkokul Müdür Yardımcısı IŞİD Üyesi Çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Ufuk Can Gazezoğlu’nun yürüttüğü IŞİD soruşturmasında İstanbul, Ağrı ve Hatay’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 1’i çocuk M.A., M.P., A.B., E.F., S.F., H.E., ve D.İ. gözaltına alındı.

Hatay’dakd operasyonda gözaltına alınan A.B.’nin Hassa ilçesinde bulunan bir ilköğretim okulunda müdür yardımcısı olduğu belirlendi. Müdür yardımcısı A.B.’nin İstanbul ve diğer illerdeki terör örgütü IŞİD üyeleri örgütsel faaliyette olduğu tespit edildi.

“Türkiye’de eylem yap” talimatı

Gözaltına alınan terör örgütü IŞİD üyesi S.F.’nin dijital materyallerinin incelenmesinin ardından, Suriye’de IŞİD’in üst düzey yöneticisi ile irtibatlı olduğu belirlendi. S.F.’nin Suriye çatışma bölgelerine giderek orada çatışma isteğinde bulunduğu iddia edildi. Ancak terör örgütü yöneticilerinin ise ‘Cihad’ı Suriye’ye gelerek değil, Türkiye’de eylem yaparak gerçekleştirmesi için “Yalnız Kurt” isimli örgüt kitabının dijitalini gönderdiği kaydedildi.

“Yalnız Kurt” isimli IŞİD terör örgütünün yayınladığı kitapta, eylem talimatları bulunuyor.