07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İhbarcı Binbaşı MİT’e Böyle Gitti
İhbarcı Binbaşı MİT’e Böyle Gitti

İhbarcı Binbaşı MİT’e Böyle Gitti

15 Temmuz darbe girişimini MİT’e ihbar eden pilot binbaşının görüntüleri ortaya çıkrı. Görüntülerde “FETÖ”nün planlarını değiştirip darbe girişiminin başarısız olmasını sağlayan binbaşı, Kara Havacılık Komutanlığı’nda ve MİT’e giderken görünüyor.

İhbarcı Binbaşı MİT’e Böyle Gitti

MİT’e yaptığı yaptığı ihbarla, FETÖ’nün darbe girişimini erkene çekmesi ve başarısız olmasında büyük katkısı olan Kara Havacılık Komutanlığı’nda görevli Pilot Binbaşı, ifadesinin basına yansımasıyla yeniden gündemde. Kalkışma sonrası kimliği ve ifadesi gizlenen binbaşının ilk görüntülerine eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakın Karar gazetesinden Hilal Öztürk ve Kenan Butakın ulaştı. Kara Havacılık Komutanlığı’ndaki güvenlik kameralarına üç kez takılan binbaşı, MİT’e giderken de görüldü.

Telefonuna bakarak nizamiyeden çıkıyor

İhbarcı binbaşı, Kara Havacılık Komutanlığı’ndaki 1 No’lu nizamiyeden elindeki telefona bakarak çıkıyor.

“Ben uçamam’ şeklinde mesaj attım ve telefonu uçak moduna aldım.”

Güvenliği için kimliği gizli tutulan binbaşının ilk görüntüsü saat 13.42’de. İfadesinde de anlattığı gibi darbe ihbarını yapmak için MİT’e gitmek üzere Kara Havacılık Komutanlığı nizamiyesinden çıkarken görülüyor. Kendisine darbede görev veren Binbaşı Deniz Aldemir’e “Ben uçamam” mesajı yazdığını söyleyen binbaşı, elindeki cep telefonuna bakarak nizamiyeden çıkıyor. İfadesindeki bölüm şöyle: “Kimlerin bu işin içinde olduğunu bilmediğim için sıralı amirlerime de bu durumu söyleyemedim. Daha sonra üzerimi değiştirerek saat 13.55 gibi mesaiyi izinsiz terk ettim. Deniz Binbaşı’ya ‘ben uçamam’ şeklinde mesaj attım ve telefonu uçak moduna aldım.”

Kara Havacılık nizamiyesinin yanındaki ağaçlık alanda görülen binbaşı yeniden MİT yetkilileriyle görüşmeye gidiyor.