07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İETT Genel Müdürü Görevden Alındı
İETT Genel Müdürü Görevden Alındı

İETT Genel Müdürü Görevden Alındı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İETT Genel Müdürü Arif Emecen’i görevden aldı. Emecen’in bir hafta önce görevden alındığı öğrenildi.

İETT Genel Müdürü Görevden Alındı

2016’da Kadir Topbaş döneminde İETT Genel Müdürü olan Arif Emecen, 16 Kasım’da kurumunun 2018 yılı bütçesini İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunmuştu. Bütçenin kabul edilmesinin ardından Emecen’in görevden alındığı öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan ve 1939 yılında çıkartılan 3645 sayılı özel kanunla kurulan İETT’ye genel müdür ataması, Belediye başkanının önerisi ile İçişleri Bakanı tarafından yapılıyor.

İETT en son damada verilen ihale ile gündeme gelmişti

İstanbul’da çift katlı turist otobüslerinin işletmesi için açılan ihaleye Said Kavurmacı’nın ortağı olduğu şirket tek başına girmiş. ihaleyi yaklaşık 3 milyon TL’ye almıştı.. Şirketi sektörde tek başına bırakmak için her şeyi yapan İETT, 60 milyon TL’ye başka bir şirketin aldığı ihaleyi gerekçesiz iptal etmişti. Said Kavurmacı, Kadir Topbaş’ın FETÖ’den tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın kuzeni. Aynı zamanda Bülent Arınç’ın ağabeyinin damadı.

 

 

İBB Başkanı Mevlüy Uysal: Metrobüs ve İETT’den fazla şikayet geliyordu

Mevlüt Uysal, programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İETT Genel Müdürü Arif Emecen’in görevden alınmasıyla ilgili bir soru üzerine Başkan Uysal, “Büyükşehir’de göreve geldikten sonra prensibimiz şuydu; ‘Herkes ile çalışabiliriz, eksiğini gördüğümüz, yavaş olduğunuz düşündüğümüz veya uyumda sıkıntı yaşadıklarımıza o zaman bakarız’ demiştik. Büyükşehir’de en fazla şikayet nereden geliyor derseniz metrobüslerden ve İETT’den. Arkadaşımızın bugüne kadar muhakkak ki güzel hizmetleri olda ama eksik kaldığını düşünüyoruz. değiştirdik. İnşallah o şikayetleri daha aza indirecek yeni bir arkadaşımızı görevlendireceğiz” şeklinde yanıt verdi.