07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Hocaa Burası Cami !”

“Hocaa Burası Cami !”

Türkiye’nin kaderinin oylanacağı referanduma sayılı günler kala, AKP ‘evet’ için her yolu deniyor… Diyanet imamları da artık bir AKP neferi gibi çalışmaya başladı…Ümraniye’deki camide Cuma vaazı veren İmam Hüseyin Güleç, Başkanlık referandumunda ‘Hayır’ oyu kullanacakları ‘hainlikle’ suçladı. Cemaat imama tepki gösterince, imam kıvırdı;”Biz hayrıcılara da saygı gösteriyoruz”.. O anlara ait sesleri camide bulunan bir kişi kaydetti…

Odatv’nin haberine göre,‘Evet’ propagandası ise camilere kadar girdi. Ümraniye Modoko Camii İmamı Hüseyin Güleç, 03 Şubat 2017 tarihinde Ümraniye İmes Sanayi Camii’nde verdiği Cuma vaazında Başkanlığa Hayır diyenleri gafillikle, hainlikle suçladı, AKP’nin icraatlarını sayarak ‘Evet’ propagandası yaptı.

İşte İmam Güleç’in Cumaa hutbesinde söyledikleri;

“Katiller bunlar”

“Kötüye gidiyor işler diye esnafın moralini bozmaya çalışıyorlar. İşler kötüye gitmiyor, iyiye gidiyor, kötüye gidiyor diyenler kötüye gidiyor diyenlere bakacaksınız. Bugünkü Hayırcılar, kimdir bunlar? Dünyanın en büyük havalimanını istemeyenler. Yavuz Selim Sultan Köprüsü’nü hazmedemeyenler. Gözünüze dizinize dursun dedi ya Başbakan durmasın gözleriniz dizlerinize aksın aksın. Utanmadan gezsin onlar. İşte bunlara karşı çıkanlar Marmaray, Avrasya ve Esenler istemeyen Hayırcılar bunlar işte Hayırcılar. 15 Temmuz’daki bu milletin iradesiyle, bu milletin istikrarıyla oynayan katiller bunlar. Faturayı ödesinler o faturayı”

“Hoca! cami burası cami!”

İmamın sözlerine Cuma namazı için camiye gelen cemaat tepki gösterdi. Güleç’e “Hocam hepimiz camideyiz. Hayır diye düşünenler de var. Camii burası” diye bağırdı.. Cemaatin tepkisinin ardından İmam Güleç “Biz Hayırcılara da saygılıyız Evetçilere de saygılıyız. Herkes hürdür iradesini söyler, fikrini söyler. Size bir şey dediğimiz yok” dedi.

Cemaattekiler ise “Hain diyorsunuz, ne diyorsunuz? Yapmayın böyle” diye tepki göstermeye devam etti.İmam Hüseyin Güleç vaazını “Değerli kardeşlerim, namazdan sonra 57 tane cami için yardım toplanacak Allah yardımlarını kabul eylesin” diyerek sonlandırdı.

İşte ocamide yaşanan o propaganda skandalı;