07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hakkını Arayanlara Orantısız Müdahale

Hakkını Arayanlara Orantısız Müdahale

Ankara’da tutuklu bulundukları cezaevinde açlık grevini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek eylemi yapan gruba müdahale eden polis, 3 kişiyi gözaltına aldı.

Hakkını Arayanlara Sırıtarak Biber Gazı Sıktı

(Fotoğraflar: Hürriyet / Selahattin Sönmez)

OHAL KHK’si ile uzaklaştırıldıkları görevlerine dönmek için 150 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek amacıyla eylem yapanlara Ankara’da polis müdahale etti, üç kişi gözaltına alındı.

Veli Saçılık ve Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça’nın da aralarında bulunduğu 20 kişi, ellerinde papatyalarla İnsan Hakları Anıtı’na yürüyecekti. Ancak polis, anıtın önüne gitmelerine izin vermedi.Polis, Yüksel Caddesi’nde toplananların etrafını kuşatarak, İnsan Hakları Anıtı’nın önüne yürümelerinin kanunsuz olduğunu söyledi ve dağılmalarını istedi. Gülmen ve Özakça’ya destek eylemcileri yürüyeceklerini söyleyince polis biber gazı ile müdahale etti. Polis saldırısında gruptan üç kişi gözaltına alındı.

 

Halkın Hukuk Bürosu, sosyal medya paylaşımında bu tabloya dikkat çekerek, “Polis kamu emekçisine biber gazı sıkarken gülüyor: Halka düşman olan tarafın güvenliği olmak böyle bir şey” yorumunda bulundu.