07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Hakem Terörü Var”
“Hakem Terörü Var”

“Hakem Terörü Var”

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, takımının 2-2 berabere kaldığı Adanaspor maçı sonrasına sert açıklamalar yaptı. Futbol Federasyonu’nu ve MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nu ağır dille eleştiren Yıldırım  “Bu ülkede hakem terörü var” dedi

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın açıklamlarından satırbaşları şöyle:

Hakemler Gruplaştı

-Geçen sene de aynı oyunlar oynanıyordu. Bu sezon da 2-3 takım hariç her takıma hakem hataları yapılıyor. Hakem diyor ki, orada orada orada var diyor, kart gösteriyor. Orada ver kartı. Hak gaspı yapıyor.

-Hakem camiasında gruplaşmalar var. Bunlara para verilsin, katkı yapılsın diyen ilk kişi bendim. Geçimlerini rahat sağlasınlar, psikolojik olarak problem olmasın, okul taksidi, şu bu, maddi kaynaklarla değerlendirilsin. Onlar da mutlu maç yönetsin dedik. Rahmetli Hasan Doğan döneminde, kaç tanesini görevden uzalaştırdılar, yeni bir hakem kadrosu oluşturdular. Onlarla düzen iyi gitti. Şimdi gruplaşmalar var.

Bu Hakem Cüneyt Çakır Grubundan

-Bu hakem Cüneyt Çakır‘ın tarafı, biliyorum. Hangi hakemler, hangi maçlara beraber gidiyor biliyorum. MHK üyesi ile hakem tartışıyor ya, zincir de kaybolmuş artık. Altıncı, onuncu dakikada penaltı var. Kural ne diyor, penaltı verirsin, orta sahadaysa faul verirsin. Maçın kaderiyle oynuyorsun. Bu kulüp milyon eurolar harcıyor. Bu paraların harcanması, kazanılması işçin yapılan çalışmalar bir düdükle boşa gidiyor.

Hakem Terörü Var

-Diyorlar ki, ülkede beraberlik için sesinizi çıkarmayın. Siyasilere sesleniyorum. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere herkese sesleniyorum. Terör olayı gibi bu da, hakem terörü var. Bana ceza verseler ne olur, vermeseler ne olur. Olay bana ceza kesmekse, olay çözülecekse gelmeyeyim ben tribüne.

Cumhurbaşkanını, başkanını tenkit edebiliyorsunuz, hiçbir şey olmuyor. Federasyon, hakem bir şey söylediğiniz zaman, ilkokul talebesi gibi hemen ceza veriyorlar.”

Sayın Cumhurbaşkanı Bu Spora El Atın

-Türk futbolu 10 sene sonra da bu durumdan kurtulamaz. Almanya, Belçika, Macaristan hatırlayın. Ne yaptılar, çalıştılar. Ülkede seferberlik ilan ettiler. 5 sene, 10 sene sonra oyuncular yetişti. Almanya’da 150-200 oyunculuk havuz var. Biz de teknik direktör yok.”

“Ya başkanım ben, bir gün beni çağırmadılar federasyona. Çağır bütün başkanları. Herkes parayı yiyor, para peşinde. Devlete çağrı yapıyorum, Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başkaban, Sayın Spor Bakanı. Bu spora el atın. Bu kadar paralar harcanıyor, sonuç hiçbir şey yok. Ya böyle bir düzen olur mu!”

Stat Kirası Dolarla

-Her gün tiyatro oynarsın, başka bir şey olmaz. Sizin torunlarınızın da yapacağı başarı tesadüf olur. Devamlılık arz edemezsiniz. Her şeyi TL’ye çevirelim diyorlar. Bizden stat kirası alıyorlar, dolarla.”

-25 sene yabancı yasaklayalım, altyapıları organize edelim. Diyecekler bana absürt laf ediyor. Bir şeyler yapmak lazım. Beyler orada paraları alıyor, yiyorlar. 1 tane antrenör var. 1 tane antrenör var Adana’da, hem milli takımda hem orada. 1 tane adam yok mu onun yerine ya. Eğitmen yok. Devletin, federasyonun sorunu.

Yeni Federasyon Seçimi Yapalım

-Federasyon bir şey yapmıyor, konuştu mu ceza. Federasyonu doldurmuşlar, ofisinde çalışan 2 tane avukat Tahkim’de, 2 tanesi Disiplin’de. Disiplin Başkanı da zaten yakın ilişkiler. Nasıl olacak bu iş! 14 sayfa savunma yazdım gönderdim. Artık yazılarımı herkese göndereceğim. Konuşmayın diyorlar, konuşmamak için her şeyi yapıyoruz. Ülkenin birlik beraberliğe ihtiyacı var, düzelir diyoruz. Düzelecek bir şey yok.”

-Varsa çürük elma temizlensin, problem çözülecek. Hakemler kafalarında bir şeyle sahaya çıkıyorlar. Bugünkü hakem 2-2 bitsin diye her şeyi yaptı. Ne Adana atabilirdi, ne biz. Tüm kulüplere sesleniyorum, eğer hakem hatalarından şikayetçiyseniz, yeni federasyon seçimi yapalım. Onlar oradan gitmeyeceklerini anladıkları için bu hareket, bu tavır devam edecek. Biraraya gelirsek, operasyonu yaparsak gelen herkes dikkat eder.”