07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Gökmen Ulu’dan Mesaj Var
Gökmen Ulu’dan Mesaj Var

Gökmen Ulu’dan Mesaj Var

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhuriyet.co.tr Genel Yayın Yönetmeni tutuklu gazeteci Oğuz Güven’i ziyaretinin ardından tutuklu gazeteci Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu’yla  da görüştü,. Yarkadaş, Gökmen Ulu’nun “Biz her zaman demokrasiden ve özgürlüklerden yana tavır aldık. Ne ilgimiz olur kanlı terör örgütü FETÖ’yle…” dediğini aktardı.

Gökmen Ulu’dan Mesaj Var

İşte tutuklu gazeteci Gökmen Ulu’nun Yarkadaş’a anlattıkları;

“Havuzcu müteahhitlerin yolsuzluklarını yazdığım için buradayım”

“Gökmen Ulu, ‘Ben havuzcu müteahhitlerin haberlerini yaptım. Vurgunları yazdım, yolsuzlukların üzerine gittim. Bu yüzden hedef olduğumu biliyorum’ dedi. Keza Gökmen, Cerattepe Direnişi’ni de bir gazeteci olarak takip ettiğini aktardı. Bu yüzden susturulmak istendiğini söyledi.”

“Bu operasyon Basın özgürlüğü ve demokrasiye yönelik”

“Gazeteci niçin susturulmak istenir?…Bu soruya kendisi cevap verdi ve ‘Gerçeği yazdığı için’ dedi.  Gökmen, yaptığımız görüşmede, operasyonun halkın gerçekleri öğrenme hakkı, basın özgürlüğü ve Türkiye demokrasisine yönelik olduğunu ifade etti. Gözaltına alınmadan önce sosyal medyada paylaştığı dizeleri de yeniden hatırlattı. Gökmen, Nazım Hikmet’in ‘Mesele esir düşmekte değil / teslim olmamakta bütün mesele’ dizelerini okudu yeniden…”

 “Haksızlığa, hukuksuzluğa ve zulme teslim olmayız”

“Gökmen görüşmemizde, yakın geçmişte asker ve sivil aydınlara yönelik kurulan kumpas ve tuzakları hatırlattı. ‘Adalet için direniriz… O kumpas ve tuzaklar gibi bunlar da çökecek. Adalet mutlaka tecelli edecektir. Haksızlığa, hukuksuzluğa ve zulme teslim olmayız’ dedi.”

“Hepimiz aynı gemideyiz. Batarsak hepimiz batarız”

“Beni asıl kaygılandıran ve kendi derdimden daha çok üzen, halkımızın yaşadığı sıkıntılar ve tehlikelerdir. Çok bariz bir biçimde görülmektedir ki; Türkiye uçuruma sürüklenmektedir. Unutmayalım ki; hepimiz aynı gemideyiz. Batarsak hepimiz batarız. Çıkış yolumuz, Türkiye’nin tüm renklerinin el ele tutuşarak demokrasi, adalet ve özgürlük için mücadele etmesidir. Çare iç barışı sağlamak ve cumhuriyetin değerlerine sıkı sıkıya sarılmaktır.”