07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Evet Cephesinde Büyük Çatlak
Evet Cephesinde Büyük Çatlak

Evet Cephesinde Büyük Çatlak

Referanduma 2 gün kala “Evet” cephesinde büyük bir çatlak oluştu Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eyalet sistemi için sert eleştiriler yöneltirken, Tayyip Erdoğan’dan yanıt geldi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli NTV canlı yayınında şunları söyledi:

-Şimdi bir danışman kalkıyor, bir eyalet sisteminden bahsediyor. Öyle bir açıklamayı yapan insanlar ya Adalet ve Kalkınma Partisinin hedefini sabote ediyorlar veyahut da bir iç pazarlıkla görevlendirilmiş konuşmacılar mı bunlar? Bunları zaman gösterecek. Şimdi ‘Eyalet sistemini getireceğiz’ diye bir danışman, Cumhurbaşkanı danışmanı olarak söylüyor ve Cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor, kabulleniyor ise o zaman iki gün içerisinde eyalet sistemine karşı olan, üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin kararı ne olabilir? Bunları düşünmek lazım.”

-Geçmişte Kayseri’de bir belediye başkanlığı yapmış başka bir özelliği olmayan bir kişinin danışman olarak Türkiye’yi sabote edebilecek cümleleri kullanmasını anlamakta ben zorlanıyorum ve kabul de etmiyorum. Öyle danışman olmaz, o zaman Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın, Adalet ve Kalkınma Partisinin emeğine, diğer siyasi partilerin emeğine ve MHP’nin kararını sabote eden bir insan konumundadır. Benim danışmanım olmuş olsa o saatte görevden alırdım.”

Tayyip Erdoğan Bahçeli’nin sözlerine TGRT Haber, Beyaz TV ve TV Net ortak canlı yayınında yanıt verdi.

-Danışmanımın bir açıklaması olmuş, almışlar onu çarpıtmışlar, ki danışmanım sonra değişik şekilde onu düzeltmeye yönelik açıklamalar yaptı. Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok. Bir defa ‘Rejimle ilgili kim herhangi bir olaya giderse karşısında ilk defa ben dururum’ dedim. 1923’te rejim meselesi bu ülkenin bitmiştir. Ondan sonraki süreç sadece yönetim sistemleri meselesidir, şu anda da değişiklik yapılan konu, bir yeni yönetim sisteminin gelmesidir.