07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Etek, Kadın Ayakkabısı ve Ülkücülük
Etek, Kadın Ayakkabısı ve Ülkücülük

Etek, Kadın Ayakkabısı ve Ülkücülük

Referandum çalışmaları kapsamında Bolu’ya giden Meral Akşener, Ülkü Ocakları üyesi bir grup tarafından etek ve kadın ayakkabısı atılarak protesto edildi. MHP’li başka bir grup ise Akşener’i davul ve zurnayla karşıladı.

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener, referandum çalışmaları kapsamında Bolu’da bir restoranda vatandaşlarla bir araya geldi. Davul ve zurnayla karşılanan Akşener’e partililer yoğun ilgi gösterdi. Polis ekipleri, Akşener’in konuşma yapacağı salonun çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Çok sayıda çevik kuvvet ekibinin yanı sıra, TOMA da hazır bekletildi.

Programın başlamasının ardından yaklaşık 100 kişilik ülkücü grup, ‘Hareketin lideri Devlet Bahçeli’ sloganları atarak Akşener’i protesto etti. Polis ekipleri bariyerler çekerek grubun salona yaklaşmasına izin vermedi. Grup, ellerindeki kadın ayakkabılarını salona doğru atarken, bariyerlerin önüne de etek fırlattı. Grup, polis ekiplerinin uyarılarının ardından olaysız şekilde dağıldı.

‘CANI SIKILDI, SURİYELİLERİ VATANDAŞ YAPTIM DEDİ’

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştiren Akşener, “Canı sıkıldı, sabah kalktı, biri acındırdı kendini ‘3.5 milyon Suriyeliyi vatandaş yaptım’ dedi, Kanun Hükmünde Kararname çıkardı bu yetki veriliyor. Kamu tüzel kişiliği denilen yani köy, şehir, il, ilçe bunları kaldırmak gibi sadece Meclise ait bir karar, aynı zamanda seçilmiş partili cumhurbaşkanına da veriliyor. Yani canı isterse sabah kalktığında beş şehri birleştirip, bir eyalet yaptım, başına da şu kişiyi tayin ettim diyebilecek bir hakkı ve görevi veriyor bu anayasa” dedi.

Akşener, programının ardından kentten ayrıldı.