07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Erdoğan’ın Korumaları Kavga Etti!

Erdoğan’ın Korumaları Kavga Etti!

Washington’da Türk Büyükelçiliği Konutu önünde Tayyip Erdoğan’ı protesto eden grupla Erdoğan’ın korumaları yumruk yumruğa kavga etti.. Amerikan polisi kavgayı güçlükle ayırabildi.

Erdoğan’ın korumaları HDP’li protstoculara saldırdı

Amerika’nın sesi’inden Mehmet Sümer’in haberine göre; olaylar Tayyip Erdoğan konuta gelmeden önce başladı, Erdoğan’ın gelmesiyle daha da alevlendi. Erdoğan gelmeden önce konutun karşı kaldırımında toplanan ve ellerinde “Demirtaş’a özgürlük” pankartı taşıyan bir grup Erdoğan aleyhine sloganlar atmaya başladı. Bunun üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla konutun önünde bulunan grup da protestocu grup arasında söz düellosu yaşandı. Bir süre sonra söz düellosu kavgaya dönüştü. Kavgaya Erdoğan’ın koruma ekibinde bulunanlar da dahil oldu.

İşte o anlar;

 ABD polisi Erdoğan’n korumalarını da Jopladı

Bir ara Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç konutun önüne gelerek polislerle görüştü. İlk arbede atlatıldıktan bir sonra kavgaya Erdoğan’ın yakın koruma ekibi de katıldı.Yumruklar, tekmeler havada uçuştu. Washington polisi kavgayı önlemek için bir hayli zorlandı. Polis, kavgaya karışan korumalara karşı da jop kullandı.

Büyükelçiliğin bulunduğu meydan giriş çıkışlara kapatıldı

Hareketli anların ardından ek emniyet kuvvetleri bölgeye geldi ve olaylar yatıştı. Yoğun güvenlik önlemleri alan polis Büyükelçilik Resmi Konutu’nun bulunduğu Sheridan Meydanı’na giriş çıkışları kapadı.

Olayların yatışmasının ardından  Erdoğan konut önünde toplanan ve kendisine sevgi gösterisinde bulunanlarla bir araya geldi.