07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ensar Eski Başkanına 24 Yıl Hapis
Ensar Eski Başkanına 24 Yıl Hapis

Ensar Eski Başkanına 24 Yıl Hapis

Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Rize İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Kızılay Şube Başkanlığı görevlerini yürüten 56 yaşındaki Mehmet Nuri Gezmiş, küçük yaştaki 2 erkek çocuğa cinsel istismardan 24 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Nuri Gezmiş, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı, sanık avukatları da salonda hazır bulundu. Sanığın avukatı, müvekkilinin beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Nuri Gezmiş’e  “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan 7,5 yıl, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan da 16 yıl 8 ay olmak üzere 24 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Konuşursam….

Yerel haber sitesi Trabzonajans’ta Gezmiş’in ”Konuşursam pek çok politikacı ve önemli isim mağdur olacak” dediği yazıldı.

untitled-1

Tecavüz Nasıl Ortaya Çıkmıştı

Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı ve Kızılay Şube Başkanı 56 yaşındaki Mehmet Nuri Gezmiş, küçük yaştaki 2 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 7 Ocak 2016’da tutuklandı. Mehmet Nuri Gezmiş 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu şikayetiyle gözaltına alındı. İfadesi alınan M.N.Gezmiş serbest bırakıldı. Bu kez 13 yaşındaki bir erkek çocuğun ailesi cinsel istismar gerekcesiyle şikayet etti. Bu gelişme üzerine Mehmet Nuri Gezmiş savcılık talimatı ile yeniden gözaltına alındı. Sonra da çıkartıldığı mahkemece çocuklara cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanarak Kalkandere Cezaevi’ne göderildi.

 

Rize Ensar Başkanıydı

Gazeteport Rize’de 2 çocuğa cinsel istismardan yakalanan Mehmet Nuri Gezmiş’in Ensar Vakfı‘nda başkanlık yaptığını ortaya çıkarmıştı.  Mehmet Nuri Gezmiş 2001-2003 yılları arasında Riza Ensar Vakfı Başkanlığı yapmıştı. Gazeteport’un Ensar Vakfı geçmişini ortaya çıkarmasından sonra Ensar Vakfı Mehmet Nuri Gezmiş’in geçmişini internet sitesinden silmişti.

 

Mahkeme İle Sansür

Gazeteport Mehmet Nuri Gezmiş’in Ensar vakfı başkanlığı ve siyasi bağlantılarını ortaya çıkarmasından sonra mahkeme kararı ile sansürlenmişti. Bu haberlere ilişkin linklere mahkeme kararı ile erişim yasağı getrilmişti.