07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Emekliye Promosyon Zulmü
Emekliye Promosyon Zulmü

Emekliye Promosyon Zulmü

Emeklilerin promosyon alabilmeleri için gereken şartlar adeta işkenceye dönüştü…Bankaların öne sürdüğü şartlardan birini yerine getiremeyen emekli  promosyon alamayacak.

Bankalarla varılan anlaşmaya göre emekliler promosyonlarını tek seferde alamayacak. Paranın alınması için her emeklinin 3 ay içinde bir kamu bankasıyla tek tek sözleşme imzalaması gerekiyor. Üstelik bu şart; maaşını herhangi bir kamu bankasından alan emekliyi de kapsıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş bir açıklama yaptı.

İşte Yarkadaş’ına göre promosyon için emeklileri bekleyen işkence gibi prosedürler;

-Bankayla anlaşma imzalayan emekli, maaşını 3 yıl süreyle ilgili bankadan almayı taahhüt edecek. Üç yıl dolmadan herhangi bir nedenle, maaşını başka bir bankaya taşımaya kalkarsa SGK emeklinin almış olduğu promosyon miktarını maaşından kesecek. Emeklinin o güne kadar aldığı miktarı, bankaya geri verecek.

-Promosyon ödemesi almak isteyen emekliler ayrıca, her ay ödediği iki sabit fatura (elektrik, su vb) için promosyon aldığı bankaya otomatik ödeme talimatı verecek. Emekli vatandaşımızın hesabında sürekli para bulundurması gerecek. Emekli yurttaşımız paranın tümünü çekti. Bu kez de banka otomatik ödeme talimatıyla faturaları tahsil edecek ve faiz işletecek. Bunun içinde banka emeklilere zorunlu olarak kredi kartı veredek ya da kredili mevduat hesabı açtıraracak.