07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Devlet Televizyonunu İşgal Girişimi
Devlet Televizyonunu İşgal Girişimi

Devlet Televizyonunu İşgal Girişimi

Venezuela’da devlet başkanı Maduro karşıtı eylemciler bugün devlet televizyonu Venezolano Tv’ye işgal girişiminde bulundu. Saldırganlar içerde bulunan çalışanlar tarafından püskürtüldü.

Devlet Televizyonunu İşgal Girişimi

Telesur’da yayınlanan habere göre, muhaliflerin saldırısına karşı kanal çalışanları içerden çıkmayarak devlet televizyonunu savunurken, Bolivarcı Halk Güçleri de Venezolano Tv çalışanlarına destek verdi.

Saldırıyla ilgili Venezuela Bilgi ve İletişim Bakanı Ernesto Villegas Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Muhaliflerin işgal girişimini kınayan Bakan, barış ve diyalogun Venezuelalılar arasındaki birliği koruma ve muhaliflerce üretilen şiddeti aşma yolunda temel olduğunu belirtti. Villegas ayrıca, “Kanal çalışanlarının içerde kalıp kanalı savunmalarını hayranlıkla karşılıyorum” dedi.

İşgal girişimine uğrayan Vanezolano Tv (VTV) de bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı ve bu saldırıların kendilerini korkutamayacağını söyledi.
VTV yaptığı açıklamada, insan haklarına ve özellikle çalışanların haklarına karşı yapılan her hareket ve saldırının karşısında olduklarını ve bu saldırıların onları korkutamayacağını dile getirdi.