07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » CHP’li Eren Erdem’den RTÜK’e Zor Soru
CHP’li Eren Erdem’den RTÜK’e Zor Soru

CHP’li Eren Erdem’den RTÜK’e Zor Soru

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, RTÜK’ün referandum sürecinde yandaş kanallardaki küfür, hakaret, yalan haber ve yayınları cezasız bırakmasına sert tepki gösterdi. Erdem, A Haber, Akit TV, Beyaz TV gibi AKP’ye yakın kanallarda kullanılan dili işaret ederek; “Bu küfürler habercilikse, tutuklanan gazetecilerin twitleri neden hakaret?” diyerek tepki gösterdi.

İşte Eren Erdem’in o sözleri;

Eren Erdem: RTÜK yandaşa küfrü serbest bıraktı

“A Haber, Akit TV, Beyaz TV gibi yandaşlığı tescilli bazı kanallarda, referandum süreci boyunca hemen her gün küfür ve hakaretler savruldu. Referandum sürecinde Akit TV’nin ana haber bülteninde aynen ‘CHP’li uşak, ergen erdem, CHP’li ajan, bezli donla gezen, kansız’ ve A Haber’de bir sabah ajansında da ‘alçak, yalancı, ahlaksız, terörist, vatan haini’ ifadeleri kullanıldı. Her gün şahsımla ilgili bu kanallarda yapılan sayısız yalan haberi ise hiç saymıyorum. Şimdi RTÜK, bu kararla, bu küfürleri, hakaretleri, sabah akşam savcılara çağrı yapan, insanları mafya gibi ölümle tehdit edenleri objektif habercilik olarak mı değerlendirmiştir? Eğer küfretmek ceza sebebi değilse, RTÜK neden ‘malum şahsı eleştirdiği için’ tutuklanan kişileri haber yapan kanallara her ay yeni yeni cezalar vermektedir? RTÜK yandaşa küfrü serbest bırakıp ceza vermese de, şahsıma yapılan hakaret ve iftiralarla ilgili hukuki süreç devam etmektedir.”

“Bu küfürler habercilikse, tweet attığı için tutuklanan gazetecilerin eleştirileri neden hakaret?”

“Referandum sürecinde ‘Hayır nedir?’ başlıklı video çektiği için Ali Gül, ‘cumhurbaşkanına hakaretten’ tutuklandı. ‘Erdoğan’a çay vermem’ dediği için Cumhuriyet Gazetesinin kantin görevlisi tutuklandı. ‘AKP yıllardır tek adam tarafından yönetiliyor’ dediği için CHP üyesi Cem Özgür Yaman tutuklandı. Mesele Erdoğan’ı eleştirmeye veya ‘hayır’ı savunmaya gelince suçsuz yere insanları içeri atan zihniyet, havuz kanallarında şahsımıza bel altı küfürler savuran, her saat hakaretler yağdıran kendini bilmezlere ceza vermeyi bile reddediyor. Yandaş kanallarda şahsıma edilen küfürler objektif habercilikse, tivit attığı için tutuklanan gazetecilerin eleştirileri neden hakaret? RTÜK bu kararla havuz ahlaksızlığının avukatlığını üstlenmiş ve ahlaksızlığı adeta teşvik etmiştir.”