07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Burası Almanya Değil, Burası Türkiye”
“Burası Almanya Değil, Burası Türkiye”

“Burası Almanya Değil, Burası Türkiye”

Gazeteci İsmail Saymaz, 8 Nisan’da Eğitim Sen Bolu Şubesi tarafından organize edilen İş cinayetleri konulu konferansa katılacaktı. Ancak önce olur verilen salon için, bir kaç gün sonra cihazlarının bakım ve onarımı yapılacağı öne sürülerek panel valilik tarafından iptal edildi.Toplantıyı biir oetele almak isteyen Eğitim Sen buradada ilginç bir yasakla karşılaştı. Otel müdürü “baskı var,kiralayamam” dedi. Saymaz, karara ilişkin twitter hesabından açıklama yaptı:Burası Almanya değil, burası Türkiye.

Önce izin verildi, sonra bakım onarım var denilerek iptal edildi

“Fıtrat-İş kazası değil cinayet” adlı kitabı bulunan, ülkede giderek yaygınlaşan iş cinayetleri hakkında yaygın araştırmaları bulunan Gazeteci yazar İsmail Saymaz, Eğitim Sen Bolu Şube tarafından Bolu’ya davet edildi. Panel için 8 Nisan tarihinde mutabık kalındı. Eğitim Sen Bolu Şube Kültür Merkezi Bolu İl Müdürlüğüne müracaatla kültür merkezi salonunu kiraladı. Önce salonun kiralaması ile bir sorun yok dendi, bir kaç gün sonra Kültür Müdürlüğü vilayetin panele izin vermediğini bildirerek salonu iptal etti. Vilayet gerekçe olarak o gün salonun teknik cihazlarının bakım ve onarımı yapılacağını ileri sürdü.

“Baskı var, kiralayamam”

Ardından toplantıyı yeni yapılan bir otelin toplantı salonuna almak isteyen Eğitim Sen’lilere otel müdürü sabah verdiği salon kirası fiyatını öğleden sonra iki misli artırarak kibarca “baskı var, kiralayamam” dedi. Eğitim Sen Bolu Şube yönetim kurulu panelin nasıl ve nerede yapılacağı konusunda arayışlarını sürdürüyor.
İşte İsmail Saymaz’ın konuya ilişkin paylaşımları;