07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Boynumun Halini Görüyor musunuz? “
“Boynumun Halini Görüyor musunuz? “

“Boynumun Halini Görüyor musunuz? “

Meclis Genel Kurulu’nda anayasa değişiklik teklifinin oylaması sırasında AKP ve CHP’liler arasında kavga çıktı. İki partinin vekilleri arasındaki gerilimin yumruklaşmalar oldu. CHP milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın kendisinin üzerine yürüdüğünü ve fiziki şiddete maruz kaldığını söyledi.
CHP Milletvekili Tuncay Özkan “AKP’liler kadın vekilimize saldırıp telefonunu gasp ederek bu görüntüleri silmek istedi! Başbakan ve M.Elitaş açık oy kullanırken yakalandı.” diyerek görüntüleri paylaştı.

saldiri

Tuncay Özkan daha sonraki paylaşımında CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in boğazındaki kızarıklıkların olduğu fotoğrafı paylaştı ve
“AKP’lilerin telefonunu gasp etmeye çalışıp, saldırdığı mv Fatma Kaplan Hürriyet’in boğazındaki kızarıklar… Gör bu zorbalıkları halkım!” diye yazdı

Yere batsın başkanlığınız

Oylama sırasında darp edilen CHP’li vekil Fatma Kaplan Meclis kürsüsünde yaptığı açıklamada,”Bir Grup Başkanvekiline bir kadına fiziki müdahalede bulunmak hiç yakışmıyor. Buradan bir kere daha sizi kınıyorum sayın Elitaş.
İdari amiri sizi de kınıyorum. Resmen telefonu elimden gasp ettiniz. Fiziki müdahalede bulundunuz. Boynumun halini görüyor musunuz?
Yalancı da sizsiniz, insanlarını kandırıyorsunuz. Bir kadına saldırabilecek kadar gözü dönmüş olmanıza, bir kadına bu kadar müdahale edebilecek kadar başkanlık hırsına bürünmüş olmanızı kınıyorum. Bir kere daha söylüyorum. Yere batsın saraylarınız, yere batsın başkanlığınız, yere batsın anayasanız, yere batsın hırsınız.” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş kavga görüntülerini paylaştı

3. Madde 341 Oyla Kabul Edildi

Genel Kuruldaki 3.madde için yapılan gizli oylamaya 485 milletvekili katıldı. Oylamada 341 kabul, 139 ret oyu kullanıldı. Oylamada 3 boş, 2 geçersiz oy çıktı.

Teklifin üçüncü maddesi, seçilme yaşını 25’ten 18’e indirilmesini ve askerlikle ilişiği olanların milletvekili adaylığına başvuramamasını öngörüyor.

3. MADDE

Maddeye göre, milletvekili seçilebilme yaşı 25’ten 18’e indirilecek. “Askerlikle ilişiği olanların” milletvekili adaylığına başvuramaması da öngörülüyor.

Maddenin görüşülmesine başlanmadan önce Genel Kurulda, dün maddelerin sonuç tutanağına imza atıp atmama konusunda usul tartışması yaşandı.