07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bir Temcit Pilavı Hikayesi
Bir Temcit Pilavı Hikayesi

Bir Temcit Pilavı Hikayesi

Tayyip Erdoğan bugün Gaziantep’te Mehmet Şimşek ile ilgili “ilk kez bir sırrı açıklıyorum” dedi. Medya kendi arşivlerini de unutup ilk kezmiş gibi yazdı. Mağduriyet olarak referandum için kullanılan olayı Erdoğan şöyle anlattı.

“Burada bir sırrı açıklayacağım. Maliye Bakanımız var ya, şimdi Başbakan Yardımcımız. Ben Mehmet Bey’i Merkez Bankası’nın başına getirmek istedim. O dönemin cumhurbaşkanı ‘olmaz’ dedi. ‘Neden’ dedim. ‘Bileyim de ikna olayım’ dedim. ‘Yoksa’ dedim, ‘Mehmet Bey’in hanımını başörtülü sanıyor da onun için mi diyor.’ Dedim ki, ‘Mehmet Bey’in hanımı başörtülü değil, üstelik Amerikalıdır.’ ‘Olmaz’ dedi. Ve Mehmet Bey’i Merkez Bankası‘nın başına getiremedik. Böyle yaklaşımlarla, cins hareketlerle bir yere varılamaz. Sonra Maliye Bakanı yaptık o ayrı konu.”

2012’de Yine İlk kez Diye Haber Yapıldı

sezer

sezer5

sezer1

Medya bu olayı “ilk kez bir sırrı açıkladı” diye büyüttü. Peki Erdoğan gerçekten ilk kez mi açıklıyordu bu durumu.?

Yıl 2012. 275 Eylül. Tayyip Erdoğan İskele Sancak programına katıldı. Mehmet Acet’in yönetiminde Ülke TV ile Kanal 7 ortak yayınında gerçekleşen programda Star Gazetesi Yazarı Fehmi Koru, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ve Yeni Şafak Yazarı Salih Tuna da yer aldı.  Erdoğan burada Mehmet Şimşek olayını anlattı. ve şunları söyledi

“Mehmet Şimşek’i Merkez Bankası’nın başına getireceğim, kararımızı gönderdik, sonuç olumsuz, Cumhurbaşkınımıza niye yapmıyoruz diye sordum. Çünkü kalite bir arkadaş, eşi Müslüman da değil dedim, ben böyle düşündüm dedi Cumhurbaşkanımız bende saygı duymak durumundayım. O yüzden yeni alternatif bulduk onun da ayakkabıları ile uğraştılar. Bunlar bize çok zaman kaybettirdi. Birçok atamalarda zaman kaybedildi. Biz Abdullah Bey dönemindeki gibi hızlı adımlar atabilseydik çok önemli mesafeler alırdık. Yerindelik hakkı bize ait olmasına rağmen bu hak elimizden alınmış oldu. Mücadele mücadele bu noktaya geldik. Birçok alanda konular olgunlaşarak yerine gelecek, yeterki meyvenin olgunluk dönemini kaçırmayalım.”

Eşi Türbanlı Olan Atandı

Erdoğan 2012’de de türban mağduriyeti olarak Mehmet Şimşek’i kullanmış ama o programda yerine gelen kişiyi açıklamıştı. Antep’te “türban mağduriyeti” olarak kullandı ama Şimşek’in yerine atanan kişinin adını anmadı. Çünkü O kişi MHP milletvekilliği de yapan Durmuş Yılmaz‘dı. Ve işin gerçeği Durmuş Yılmaz’ın eşi türbanlıydı.