07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Binali Yıldırım’ın da İpi Çekildi
Binali Yıldırım’ın da İpi Çekildi

Binali Yıldırım’ın da İpi Çekildi

Ahmet Davutoğlu’nu istifaya zorlayan Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım’ında üzerini çizdi. 1 hafta önce olağanüstü konre olmayacağını söyleyen Binali Yıldırım dün akşam Erdoğan ile görüştükten sonra “kan tazelemesi yapmak demokrasinin gereğidir” dedi.

Binali Yıldırım’ın da İpi Çekildi

Başbakan Binali Yıldırım Başbakanlık Çankaya Köşkü’nde Bloomberg International’a mülakat verdi. Olağanüstü kongre sürecine ilişkin Yıldırım, “Ben daha önce olağanüstü kongre olmaz demedim. Kongre sürecini anlattım. Takvim her zaman değişebilir” dedi.

Kabine revizyonuna ilişkin Yıldırım, “Kan tazelemesi yapmak demokrasilerin gereğidir. İhtiyaç hasıl olduğunda bakanlarda da değişikliğe gidilebilir. Bunu sayın cumhurbaşkanımızla bir istişare süreci içerisinde gerçekleştiririz” diye konuştu.

Olağanüstü Kongre Yok Demişti 

19 Nisan’da AKP Genel Merkezi’nde gazetecilere konuşan Binali Yıldırım Olağanüstü kongre olmayacağını söylemişti.

Başbakan Binali Yıldırım, olağanüstü kongre yapılacağı iddialarına, “2018’de de inşallah olağan kongremizi gerçekleştireceğiz ve ondan sonra da 2019 Mart yerel seçimleri, 3 Kasım 2019 birleştirilmiş Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimine hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Süreç bu şekilde işleyecek, dolayısıyla bu arada herhangi bir olağanüstü kongre söz konusu değil” sözleriyle yanıt vermişti.

AKP’de de Tek Adam 

Tayyip Erdoğan ise “Şahsımın kurucusu olduğum partime geçişi YSK’nın seçimlerin kesin neticelerini açıklamasından sonra olacaktır. Açıklandıktan sonra kurucusu olduğum partime hemen dönmem söz konusudur ve döneceğim” dedi. Reuters’a açıklamalarda bulunan Erdoğan, AKP genel başkanlığı için ise “Bu talep delegeden gelir” diye konuştu.

Kabine de Değişiyor

Ankara kulislerine göre Mayıs ayı sonunda AKP’nin olağanüstü kongreye gitmesiyle birlikte Ankara’daki üç önemli adım ‘kabine, genel başkan ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) değişikliği’ olacak.