07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Baydemir Serbest Bırakıldı
Baydemir Serbest Bırakıldı

Baydemir Serbest Bırakıldı

HDP sözcüsü ve Şanlıurfa milletvekili Osman Baydemir Diyarbakır’da gözaltına alındı.

HDP’de Bir Gözaltı Daha!

Halkların Demokratik Partisi Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir Diyarbakır’da gözaltına alındı. Baydemir hakkında ‘polise hakaret’ten yargılandığı davalara katılmadığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarılmıştı.

Gözaltına alınan Osman Baydemir serbest bırakıldı

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, daha önce hakkında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle Diyarbakır’da gözaltına alındı. Baydemir, Diyarbakır Adliyesi’ndeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

 

Osman Baydemir’in Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, kapatılan BDP’nin cezaevlerindeki açlık grevine dikkat çekmek için 3 Kasım 2012’de Batıkent Meydanı’nda düzenlemek istediği mitingin yasaklanması nedeniyle, milletvekilleri ile birlikte gittiği Diyarbakır Valiliği önünde kendilerini uyaran polislere hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı Diyarbakır 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Mahkeme hakimi, sanığa usulüne uygun tebligat çıkarılmasına rağmen 23 Mart’ta duruşmaya katılmadığı için, 26 Mayıs’ta görülen duruşmaya zorla getirilmesi için çıkarılan zorla getirme kararlarının iade edildiğini, bu nedenle hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar vermişti.