07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bakanlık Gözetiminde Tarikat Kancası
Bakanlık Gözetiminde Tarikat Kancası

Bakanlık Gözetiminde Tarikat Kancası

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı mağdurların korunması için kurulan çocuk evlerinde kalan çocuklar, tarikatlar tarafından hediye adı altında yurtiçi ve yurtdışı gezilere götürülüyor.

Cumhuriyet gazetesinden Ozan Çepni’nin haberine göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı mağdurların korunması için kurulan çocuk evlerinde kalan çocukların, tarikat bütçeleri ile yurtiçi ve yurtdışı gezilere götürüldüğü ortaya çıktı. Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’ne bağlı evlerde kalan 22 çocuk, başarıları gerekçe gösterilerek Nakşibendi tarikatının Ankara kolu olarak bilinen Muradiye Kültür Vakfı bütçesiyle umre gezisi için Suudi Arabistan’a götürüldü.

9 erkek ve 13 kız çocuktan oluşan kafile, Muradiye Vakfı’ndan otobüslere bindirilerek gönderildi. İl Müdürlüğü’nün resmi sitesinden de vakfa teşekkür eden Müdür Erkoç, 1 haftalık “umre ziyareti”nden dönen çocukları havaalanında karşılayarak onlarca fotoğraf çektirdi. Çocukların dönüşünü sosyal medya hesabından duyuran Erkoç, erkek çocukların Kâbe’ye girerken giydirilen ve ‘ihram’ adındaki giysilerle fotoğraflarını yayımladı.