07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Atlantik Avrasya Taht Oyunu
Atlantik Avrasya Taht Oyunu

Atlantik Avrasya Taht Oyunu

Sürpriz bir şekilde Türkiye’ye gelerek Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım’la bir araya gelen ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı John McCain‘in Türkiye ziyareti öncesi Suriye’nin Kobani kentine gittiği ortaya çıktı. McCain, PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin çoğunluğunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve ABD askerleriyle görüştü.  McCain’in Kobani’de ne söz verdiğini ise Sputnik açıkladı.

Sputnik’ten Hikmet Durgun’a konuşan Demokratik Suriye Güçleri’nden bir komutan, kendilerini Kobani’de ziyaret eden ABD’li Cumhuriyetçi Senatör John McCain’in, silah desteği sözü verdiğini söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ABD’li Cumhuriyetçi Senatör John McCain, PYD, YPG ve Demokratik Suriye Güçleri yetkilileri ile geçen hafta Kobani’de gerçekleşen görüşmede silah desteği sözü verdi.

‘MCCAIN’DEN AĞIR SİLAH İSTEDİK, DESTEK VERECEKLERİ SÖZÜNÜ VERDİ’

Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan DSG’li bir komutan, ABD’li Cumhuriyetçi Senatör John McCain’in 4 gün önce Kobani’ye geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

“John McCain, Rakka operasyonu kapsamında görev alan ve bizlere danışmanlık yapan ABD askerlerini ziyaret etmek, onlara moral vermek ve bizlerle görüşmek amacıyla Kobani güneyine yani Rakka’nın kuzeyine geldi. Senatör ABD’ye ait askeri bir helikopterle Kobani güneyindeki Ğerapışk köyü yakınlarındaki ABD askerlerine ait üsse geldi. Gelişi öncesi bize de haber verildi. Biz de üssün çevresinde gerekli önlemleri aldık. ABD’ye bağlı askeri üste senatör önce ABD askerleri ile görüştü, daha sonra bizlerle görüştü. Görüşmede IŞİD ile mücadelede ABD’den daha fazla silah ve destek talebinde bulunduk. Özellikle ağır silahlar istedik. Kendisi silahlı kuvvetlerden sorumludur aynı zamanda. Kendileri de destek vereceklerinin sözünü verdi. Görüşmede ayrıca, ‘Türkiye’nin Menbic’e saldırırız’ tehdidini de konuştuk. Rakka operasyonunda gelinen son durumu kendilerine aktardık. Ayrıca Deyr ez Zor operasyonunu da konuştuk. Kendisi bize Deyr ez Zor’un IŞİD’den alınması durumunda, örgütün maddi kaynaklarının kurutulacağını aktardı. Görüşme gayet olumlu geçti. Bizleri ziyaret ettiği için kendisine teşekkür ettik. Mc Cain, Kobani’de birgün kaldı, sonrasında Kobani’den ayrıldı.”