07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » AKP’li İçişleri Bakanı’ndan 15 Temmuz Çıkışı
AKP’li İçişleri Bakanı’ndan 15 Temmuz Çıkışı

AKP’li İçişleri Bakanı’ndan 15 Temmuz Çıkışı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “15 Temmuz, Türkiye’de kim tarafından yapıldı? Hepimiz aklı başında insanlarız. Şu Fetullah Gülen denen sümsüğün bu işi yapabileceğine inanabiliyor muyuz?” diye sordu.

AKP’li İçişleri Bakanı’ndan 15 Temmuz Çıkışı

Soylu, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesi Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce (HÜYAM) düzenlenen ‘İl Yönetimi Kapasitesinin Geliştirilmesi Sempozyumu’na katıldı.

Soylu, darbe girişimiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Hepimiz aklı başında insanlarız. Şu Fetullah Gülen denen sümsüğün bu işi yapabileceğine inanabiliyor muyuz? Bunu 6 yaşında bir çocuğa sorsanız bir adam darbenin müsebbibi ve bir ülkede muhafaza altında bu darbeyi kim yaptı diye sorsan bu tek bilinmeyenli bir denklem bile değildir. Buna denklem desek tek bilinmeyenli denkleme ayıp olacak. 15 Temmuz darbesini gerçekleştirenler ve yapmaya çalışanlar acaba onu orada bırakırlar mı? Ondan önceki süreçte 17- 25 Aralık, 6-7 Ekim olaylarına. Kendi Twitterlarından, sosyal medyadaki hızlılığı yavaşlığa müdahale edenler Gezi olaylarında sanal botlardan tweet atıp, Türkiye’deki kamuoyunu yükseltmeye çalışanlar sadece yurt içinde kendi teknik kabiliyetlerini yapmaya çalışanlar kadirler midir? Bunu şu anda küçük yaşta olan gençlerimiz en iyi şekilde ayırt ediyor” şeklinde konuştu.

“Bizim yapmamız gereken hiçbir şeyi şansa bırakmamak”

Bir hafta içerisinde meydana gelen olayların tesadüf olmadığını aktaran Bakan Soylu, “Malatya’da 13 Alevi vatandaşımızın yaşadığı evlerinin kapısına çarpı işareti konuluyor. Ardından yine Malatya’da bir yeni kurulan kilise derneğinin camını yoldan geçen birisinin taş atası tutuyor. Yine tesadüf o ya bir kadın elinde A4 kağıdıyla beraber bir şey yazıp sokağa çıkıyor Adana’da vatandaşlarımızın bir bölümünün mezarlığının mezar taşları kırıldı. Daha sonra İstanbul’da Bahçelievler’de bir evin kapısına çarpı atılıyor. Bunların hepsi 5 gün içerisinde gerçekleşiyor yani istatistik okudum ben. Üzerine de kafa yordum böyle bir istatistiki sonuç görmedim görmek de mümkün değil. Bizim yapmamız gereken hiçbir olayı tesadüfe bırakmamak ve işin içine bakmaktır. Bizatihi tek tek bunların üzerine gittik ne gördük işin arka planını daha yakalayamadık ama işin müsebbiplerini yakaladık” ifadelerini kullandı.