07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Adalet Yürüyüşü Protestosuna Halk Müdahale Etti
Adalet Yürüyüşü Protestosuna Halk Müdahale Etti

Adalet Yürüyüşü Protestosuna Halk Müdahale Etti

“Halkımızı uyarıyoruz Kılıçdaroğlu CHP’yi PKK/HDP ile ittifaka hazırlıyor” pankartını açan Vatan Partisi üyelerini Kadıköy’deki vatandaşlar yuhladı ve “Hak hukuk adalet” sloganlarıyla protesto etti.

Adalet Yürüyüşü Protestosuna Halk Müdahale Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne AKP’nin yanında yer alarak, ilk günden itibaren karşı çıkan Vatan Partisi, İstanbul Kadıköy’de yürüyüşü protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

“Hak hukuk adalet…AKP ile anlaştınız”

“Halkımızı uyarıyoruz Kılıçdaroğlu CHP’yi PKK/HDP ile ittifaka hazırlıyor” pankartını açan Vatan Partisi üyelerini protesto eden vatandaşlar yuhaladılar ve “Hak hukuk adalet” sloganı attılar. Vatan Partisini protesto eden vatandaşlar “şehitlerin arkasına saklanmayın”, “AKP ile anlaştınız” diye tepki gösterdiler.

İşte o anlar:

 

Vatan Partisi açıklama yaptı:Yanlış aksettiriliyor

Halkın protestosunu görüntülere rağmen farklı yorumlayan Vatan Partisi, haberlerin çarpıtışdığını öne sürdü.

İşte o açıklama;

“5 Temmuz 2017, Çarşamba öğlen saatlerinde Kadıköy İlçe Başkanlığımızın yaptığı basın açıklamasını üç dört kişinin protesto etmeye kalkışması üzerine ODATV, CUMHURİYET, BİRGÜN ve GERÇEK GÜNDEM isimli yayın organları doğru olmayan ve taraflı bir biçimde “HALK MÜDAHALE ETTİ” şeklinde yayınlamışlardır.

Oysa Kadıköy’de yaşananlar aksettirilenin tam tersidir. Açıklamayı izleyen halkımızın engel olmaya çalışan gruba müdahale etmiş ve “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez ve Mustafa Kemal’in Askerleriyiz!” sloganları ile basın açıklamasına destek olmuştur. İlçe Başkanlığımızın açıklaması bölge esnafının da desteğiyle başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Basın açıklamamızdan rahatsız olan yukarıda bahsi geçen yayın organları her nedense CHP-PKK ittifakına ses çıkarmazken, üç dört kişinin engelleme girişimini “halkın müdahalesi”gibi göstermeye çalışmaları manidar olmuştur.

Bu yürüyüş, CHP’nin HDP/PKK ve FETÖ ile hükümet kurma sevdasıyla yapılıyor. Türkiye sahipsiz değildir. Vatan Partisi artık Türkiye için biricik çözümdür ve görevinin başındadır.”

Vatan Partisi’nde”Adalet Yürüyüşü çatlağı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Adalet Yürüyüşü’nü hedef almasına karşılık Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Turgut Okyay’ın destek verdi.. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Keskin de partiden istifa etti. Keskin de istifa mektubunda Adalet Yürüyüşü’ne destek verdi.