07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ABD Sınırındaki Türk Öğrenci 11 Gündür Kayıp
ABD Sınırındaki Türk Öğrenci 11 Gündür Kayıp

ABD Sınırındaki Türk Öğrenci 11 Gündür Kayıp

Work and Travel programı kapsamında ABD‘de bulunan 24 yaşındaki Mert Tanrıverdi adlı Türk ögrencinin günübirlik seyahat için Meksika‘ya geçtiği ancak ABD’ye geri dönerken vizesinde sorun olduğu öne sürülerek sınırda alıkonulduğu ortaya çıktı. Halk TV’den Can Coşkun’un haberine göre; Tanrıverdi ailesi, çocuklarından 11 gündür haber alamıyor.

11 gün önce San Ysidro sınır kapısından günübirlik seyahat amacıyla Meksika’ya geçen Türk ögrencinin, aynı akşam ilerleyen saatlerde sınır kapısına geldiğinde vizesi olmasına rağmen vize problemi gerekçe gösterilerek ABD’ye alınmadığı ortaya çıktı.

San Diego göçmenlik bürosuna başvuran aile, önce yazılı olarak çocuklarının büroda tutulduğuna ilişkin yazılı onay aldıklarını ancak telefonla görüşme talep ettiklerinde “Burada Mert Tanrıverdi adında biri yok” cevabıyla karşılaştıklarını anlattı. Türk Başkonsolosluğu üzerinden de temaslarda bulunmaya çalışan Tanrıverdi ailesi, çocuklarının durumuyla ilgili henüz net bir cevap alamadıklarını ve Mert’in 11 gündür nerede olduğunu bilmediklerini kaydetti. Marmara Üniversitesi Makine Mühendisliği son sınıf öğrencisi Tanrıverdi’nin Haziran ayından bu yana ABD’de olduğu ve Kasım ayında vize uzatma talebinin onaylandığı ögrenildi.

Büyükelçilik devrede

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, haberi ögrendikten sonra konuyla yakından ilgilenmeye başladığını ve durumun Büyükelçilik’e aktarıldığını iletti. Haber üzerine CHP ABD Temsilciliğinin bilgilendirdiği Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, olayla ilgilenilmeye başlandığını ve Meksika Büyükelçiliği’nin de devreye sokulduğu haberini verdi.