07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “15 Temmuz Kontrollü Bir Darbe Girişimiydi”
“15 Temmuz Kontrollü Bir Darbe Girişimiydi”

“15 Temmuz Kontrollü Bir Darbe Girişimiydi”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘ndan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin çok konuşulacak bir açıklama geldi. Kılıçdaroğ , 15 Temmuz darbe girişiminin “kontrollü bir darbe olduğunu” belirterek, elinde özel bir dosya olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyon kanallarının temsilcileriyle bir araya geldi. Swissotel’de basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Başkan Yardımcıları Yasemin Öney Cankurtaran ve Erdoğan Toprak ile İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar eşlik etti. Toplantıya televizyon kanallarının genel yayın yönetmenleri, haber koordinatörleri, haber müdürleri ve yöneticileri katıldı. Kılıçdaroğlu, toplantı sonrasında yaptığı kısa açıklamada, “Medya dünyasıyla güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Onlar soru sordular, bende soruları büyük bir samimiyetle yanıtlamaya çalıştım. Konu ağırlıklı olarak referandumdu” dedi.

“15 Temmuz kontrollü bir darbe girişimiydi”

Genel yayaın yönetmenleriyle yapılan toplantıda Kılıçdaroğlu çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi için “kontrollü darbe”ifadelerini kullandı.. “09.30’da darbe mi olur diye sordum ben kendilerine. Onlar da önceden deşifre oldular ifadelerini kullandılar. Demek ki bu onların önceden bu darbeden haberleri olduğu anlamına geliyor” ifadelerini kullanan Kemal Kılıçdaroğlu, “Ayrıca FETÖ’cülerin ifadeleri de kontrollü darbe olduğu kanısını güçlendiriyor” diye konuştu.

“Elimde özel bir dosya var”

15 Temmuz ile ilgili ‘özel bir dosya’ olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Daha sonra bu özel dosyaları aktarabileceğim bir toplantı yapabilirim. Bugünün konusu bu değil” dedi. Kılıçdaroğlu ‘Bylock’çu vekil iddiasını sürdürerek “İktidarda 120 – 180 ‘ByLock’cunun olduğu biliniyor. ByLock’cu vekilleri açıklasınlar” dedi. Kılıçdaroğlu, “Adil Öksüz’e GPS cihazını hangi devlet kurumu verdi?” diye sordu.