07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yunanistan Darbecileri İade Etmeyecek
Yunanistan Darbecileri İade Etmeyecek

Yunanistan Darbecileri İade Etmeyecek

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’den Yunanistan’a kaçan askerler hakkında karar verildi. Askerlerden 3’ünün iade talebi reddedildi, 5’i için karar yarın verilecek.

Reuters’in haberine göre, Yunan mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan’a kaçan üç Türk askerinin Türkiye’ye iade edilmesi talebini reddetti.

CNN Yürk’e konuşan Atina temsilcisi Yorgo Kirbaki de, avukatların verdiği ve resmi olarak tam doğrulanamayan bilgiye göre Yunanistan’daki Askeri Yüksek Hakimler Kurulu’nun darbe girişimine katıldıktan sonra Yunanistan’a kaçan 8 askerden üçünü iade etmeme kararı aldığını belirtti. Mahkeme, diğer 5 askerin durumu ile ilgili olarak ise yarın karar verecek.

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Sikorsky tipi askeri helikopterle Yunanistan’ın Dedeağaç Havalimanı’na iniş yaparak sığınma başvurusunda bulunan sekiz askerin yedisinin talepleri reddedilmişti. Ancak Yunanistan, darbeci askerlerin Türkiye’ye iade edilmesini isteyen Ankara’nın bu talebine yönelik kararını açıklamamıştı.