07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yenikapı Ruhuna Adli Yıl Darbesi
Yenikapı Ruhuna Adli Yıl Darbesi

Yenikapı Ruhuna Adli Yıl Darbesi

Yenikapı mitinginde oluşan birlik havası dağıldı. Tayyip Erdoğan’ın Adli Yıl açılışını Saray’da yapmakta ısrar etmesi gerginliği yeniden tırmandırdı.

Kılıçdaroğlu Ne Dedi? 

-Milletin evi diyorsunuz, ama milletin o Saray’ın ne kadara mal edildiğinden haberi yok. Davaları hızlandırın, diyerek yargıya talimat veriyor. Tam bir yüz karası toplantıdır

-Orada yargıyı topluyorsunuz. Yargı bağımsızlığı diye bir kural vardır. ABD Başkanı salona girdiğinde yargı ayağa kalkıp alkışlamaz. Bizde hep beraber alkışlıyor. Ne demek bu, yargı yürütmenin emrinde demektir. Dünyanın her yerinde hakim salona girdiğinde herkes ayağa kalkar. Herkesin bir yeri vardır. Ben ayağa kalkarım. Ama hakimler bürokrat değildir. Bu çerçevede bakmak gerek.

Erdoğan Ne dedi? 

-7 Ağustos’u yaşamış olan bir insanın, bir genel başkanın bu toplantıyla ilgili ‘yüz karası’ ifadesini yakıştırması gerçekten çok çok çirkin. Bir ana muhalefet partisinin genel başkanına ben bunu yakıştıramıyorum. Bugün adli yılın açılışını yaşayanların yaklaşımıdır benim için aslolan. Bu beyefendinin ifadeleri benim için kıymeti harbiyesi olmayan ifadelerdir. Çok yazık.