07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yeni Akit Ve Yeni Şafak’a Saldırı

Yeni Akit Ve Yeni Şafak’a Saldırı

İstanbul Bayrampaşa’da bulunan Yenişafak Gazetesi ve Küçükçekmece’de bulunan Akit Medya Grubu binalarına yüzleri maskeli kişilerce molotoflu ve silahlı saldırı düzenlendi.

Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde bulunan Yenişafak Gazetesi binasına, saat 05.00 sıralarında, kimliği belirsiz yüzleri maskeli 3-4 kişi tarafından silahlı ve molotoflu saldırı düzenlendi. Bina önüne gelen saldırganlar, giriş kapısına molotof kokteyli atıp, binanın camlarına uzun namlulu silahla ateş açtı. Olayda, ölen ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.

Saldırıdan yarım saat sonra da Yeni Akit’e saldırıldı

Küçükçekmece, Halkalı Merkez Mahallesi, Dereboyu Caddesi üzerinde bulunan Akit Medya Grubu binasına, saat 05.30 sıralarında gelen kimliği belirsiz yüzleri maskeli kişiler, binaya molotoflu ve silahlı saldırı düzenledi. Binanın arka girişine gelen saldırganlar, otoparka ve bina önündeki bir kamyonete molotof kokteyli atıp, binaya uzun namlulu silahla ateş açtı. Saldırganlar hızla olay yerinden kaçarak uzaklaşırken, kamyonda yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri kamyonette çıkan yangını büyümeden söndürdü.

İşte Yenişafak’a düzenlenen molotoflu saldırı anı;