07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yasaklı Madde Tartışması
Yasaklı Madde Tartışması

Yasaklı Madde Tartışması

Fenerbahçe futbol takımı oyuncusu Gökhan Gönül’de yasaklı madde çıktığı iddiası tartışılıyor.

AMK Gazetesi’nin internet sitesinde yer alan habere göre, 12 Şubat’ta Kasımpaşa maçında aldığı darbe sonucu kaburgasında kırık oluşan ve bu yüzden tedavi gören milli futbolcu Beşiktaş derbisine ağrı kesici iğne olarak çıktı. Karşılaşma sonrası doping kontrolü için çekilen kurada ismi çıkan Gökhan, idrar numunesini verdi. Köln Doping Araştırma Merkezi’ne gönderilen A numunesinde de yasaklı madde bulundu.

Fenerbahçe: İlaçları Bildirdik

Fenerbahçe cephesi ise, Gökhan Gönül’ün kaburgasındaki kırık nedeniyle yasaklı madde içeren ağrı kesicileri kullandığını ancak tedavinin her aşamasında bunların TFF’ye bildirildiğini açıkladı. Söz konusu madde ağız ya da damar yoluyla değil göğse yapılan iğne ile alınıyor.

Doping Değil Yasaklı Madde

Sarı lacivertliler ‘doping’ diye adlandırılan maddenin ‘yasaklı madde’ olduğunu da özellikle vurguladı.

Fenerbahçe Tutanağı TFF’ye Verdi

Fenerbahçe Kulübü, Gökhan Gönül’ün Hukuk Kurulu’na sevk edilmesinin ardından ilk hamlesini yaptı ve bu oyuncunun kullandığı ilaçlar ile MR ve röntgen raporlarının Beşiktaş maçından önce TFF’ye iletildiğine dair tutanağı TFF yetkililerine iletti.

Fenerbahçe Kulübü Açıklama Yaptı

“Doping Amaçlı Yasaklı Madde Kullanı Sözkonusu Değildir”

“Profesyonel futbolcumuz Gökhan Gönül’ün 23.02.2016 tarihinde yapılan toraks BT ve MRI tetkikleri sonucunda kaburgasında (T.10) kırık tespit edilmiştir. Futbolcumuzun tedavisine başlanmış, göğüs ve sırt ağrılarının devam etmesi üzerine algoloji uzmanı hekim tarafından sinire blokaj yapılmıştır. Yapılan uygulama, kortikosterodlerin sistematik olmayan kullanım şekli olarak tedavi amaçlı tatbik edilmiştir. Doping testi öncesinde, futbolcuya yapılan lokal uygulama bu prosedürler için kullanılan matbu forma yazılmak suretiyle Türkiye Futbol Federasyonu’na beyan edilmiştir.

Konu bundan ibaret olup, futbolcumuzun tedavi sürecine ilişkin tomogrofi, mrı görüntüleri ve doktor raporları tarafımızca Türkiye Futbol Federasyonu’na sunulmuştur. Doping amaçlı yasaklı bir madde kullanım söz konusu değildir. Futbolcumuza yapılan ağrı kesici tıbbi uygulama tamamen tedavi amaçlı olup, performans arttırıcı her hangi bir etkisi de bulunmamaktadır. Süreç sonucunda doping amaçlı yasaklı bir madde kullanımının olmadığı kesin ve açık bir şekilde ortaya çıkacaktır.”

Fenerbahçe Yöneticisi Murat Özaydınlı tartışmalara Twitter’dan yanıt verdi

Gökhan Gönül’ün TFF’ye bildirilerek kullandığı ağrı kesicinin “doping” diye yansıtılmasına Twitter’da tepki gösterildi