07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yasağı Şeker Pancarına Bağladı
Yasağı Şeker Pancarına Bağladı

Yasağı Şeker Pancarına Bağladı

Yozgat Valiliği’nin il genelinde faaliyet gösteren gazino, bar ve pavyon gibi alkollü içecek tüketilen tüm umuma açık yerleri kapattığı yönündeki haberlerin ardından Yozgat Valisi  açıklama yaptı: Aile huzurunu bozan bazı bar ve pavyonları kapattık. Bir bakıma kendilerine gelsin diye elektrik verdik.

İşte Vali Kemal Yurtnaç’ın o açıklaması;,

“Biz bar, pavyon ve ona benzer çalışan gazinoları kapattık. Geçen haftalarda Sarıkaya ilçemizde hem yaralamalı hem de cinayet olayı oldu. Bu mekanları kalitesi artsın, standardının yükselmesi için gerekli çalışmaları yaparız. Bunlar açılabilir, ancak bu seviyede kavga, dövüş, yaralama adam öldürme ve gürültünün olduğu yerde kamu güvenliğini sağlamak bizim görevimiz. Bu durumun başka tarafa çekilmemesi lazım”

“Kapattığımız bar ve pavyonlar aile huzurunu bozuyurdu”

“Pancar hasadından ilimize 200 milyon liraya yakın para girmektedir. İnsanlar çocuklarının ve ailesinin nafakasını götürüyorlar buralarda yiyorlar, uygunsuz ortamlarda. Kapattığımız bölgedeki bar, pavyonlarda aile huzurumuzu bozan, kadınlarımızın şikayetçi olduğu, aileyi korumak maksatlı yaptık bu kapatmayı.”

“Herkes kendine gelsin diye elektrik verdik”

“Tüm bunları düşünerek OHAL düzeni bozulmadan hem toplum sağlığını ve aileyi korumak hem de bu mekanların standardının yükselmesini sağlamak amacıyla bir bakıma elektrik verdik, herkes kendine gelsin burada. Yoksa amacımız buradaki içkili lokantalar, kafeler hiçbir zaman kapatılmış değil”