07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yandaşa ‘Boğaz’da Dolgu
Yandaşa ‘Boğaz’da Dolgu

Yandaşa ‘Boğaz’da Dolgu

Üsküdar sahilinde İstanbul Büyükşehir belediyesi tarafından alınan “dolgu” kararının ardından bir “dolgu” projesi de Beykoz’da ortaya çıktı. Torunlar Gayrimenkul’ün 49 yıllığına kullanım izni aldığı Beykoz Paşabahçe’deki Tekel Fabrikası’nın arazisine kazı, dolgu düzenlemesi yapılacak. Sahil kısmı doldurulacak araziye otel yapılması planlanıyor.

Hürriyet’ten Fatma Aksu’nun haberine göre; Torunlar Gayrimenkul’e verilen, Beykoz Paşabahçe’deki Tekel Fabrikası’nın arazisine yapılacak inşaatın kazı, dolgu ve arazi düzenlemesiyle ilgili izin için Kültür ve Tabiat Varlıkları’nı Koruma Kurulu’na başvurdu.

torunlar

Otel Yapılacak

12 Nisan 2016 tarihinde yapılan başvuru 8 ay sonra, İstanbul 2 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun, 15 Aralık 2016 tarihli toplantı gündemine alındı. Paşabahçe 195 ada 7 nolu parseldeki 53 bin 865 metrekare arazi 2012’de Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan ihaleyle 355 milyon TL’ye, “Kullanma İzninin Devri” yöntemiyle 49 yıllığına Torunlar Gayrimenkul A.Ş.’ye devredilmişti. Torunlar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Torun, o tarihte “Belki bir otel projesi olabilir” demişti.

10 İşçiye Mezar Oldu

Torunlar Holding adı 6 Eylül 2014’te asansör ölümleri ile gündemegelmişti. Mecidiyeköy’deki Torunlar Center inşaatında asansör düşmüş ve 10 işçinin hayatını kaybetmişti.

Torunlar’ın, 10 işçiye mezar olan asansör faciasında ölen işçilerin ailelerine kan parası ödediği ortaya çıkmış. Soruşturmayı yürüten savcı da Torunlar GYO’nun patronları hakkında takipsizlik kararı vermişti