07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Van’da Patlama!
Van’da Patlama!

Van’da Patlama!

Kurban Bayramı’nın ilk gününde Van kent merkezinde, AKP il binası ile Valilik binası arasında bulunan park halindeki bomba yüklü ara infilak ettirildi. Patlama sonucu 46’sı sivil, 2’si polis 48 kişi yaralandı. Başbakanlık’ın yazısı ile Van’daki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildi.

Patlama saat 10.50’de kentin en merkezi yeri olan Beşyol Mevkii’nde meydana geldi. Van Valiliği’ne 200 metre uzaklıkta, işyerlerinin yoğun olduğu ve AKP il binasının da bulunduğu yerdeki kulakları sağır eden patlamayla birlikte, ortalık savaş alanına döndü. Çok sayıda kişi yaralanırken, çevredeki binalar büyük hasar gördü, araçlar ve binalardan alevler yükseldi.

Bölgeye güvenlik güçleriyle, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan çok sayıda kişi ambulanslarla hastanelere taşınırken, itfaiye ekipleri ve TOMA’lar alevleri söndürdü.

Van Valiliği: 2’s polis 48 yaralı

Van’daki saldırıya ilişkin Valilik’ten yapılan açıklamada, saat 10.50’de park edilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu 46’sı sivil, 2’si polis 48 kişinin yaralandığı belirtildi. Açıklama şöyle:
“12 Eylül 2016 tarihinde saat 10.50’de ilimiz Beşyol mevkiindeki Ak Parti Van İl Başkanlığı’nın önünde bulunan polis noktası yakınına bölücü terör örgütü mensupları tarafından parkedilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen hain terör saldırısında 2’si polis memuru, 46’sı sivil vatandaşımız olmak üzere toplam 48 kişi yaralanmış olup, yaralılar ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmışlardır. Terör örgütü mensuplarının yakalanması için çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

3 partinin binası hasar gördü

Van’da, miting alanı olarak da kullanılan Beşyol Meydanı’nda meydana gelen patlamada birçok bina ve iş yeri hasar görürken, aynı bölgede bulunan AKP ile birlikte olay noktasına yaklaşık 100 metre uzaklıklıkta bulunan CHP, yolun karşı tarafında bulunan ve 60-70 metre uzaklıkta bulunan HDP binaları hasar gördü.

 

RTÜK, patlamaya ilişkin yayın yasağı getirdi

Yasağa ilişkin yapılan açıklamada, “Yayın yasağı; Patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir” denildi.

İşte patlama sonrasına ait en sıcak görüntüler;