07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ülke Yangın Yeri Onların Derdi Atatürk
Ülke Yangın Yeri Onların Derdi Atatürk

Ülke Yangın Yeri Onların Derdi Atatürk

Daha önce çay bardağı heykeli konulacak diye kaldırılmak istenen Rize Meydanı’ndaki Atatürk heykeli , gelen tepkiler üzerine sökülememişti. Şimdi 15 Temmuz bahane edilerek heykel yerinden vinç getirilerek söküldü.

Rize Belediyesi tarafından 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında yapılacak yenileme bahane gösterilerek Atatürk’ün heykeli Rize’deki meydandan sökülerek valilik önündeki tören alanına taşındı.

34ca23c5bdb8378092d8b3ac9e779972

Atatürk heykeli meydandan vinçlerle söküldü ve iş makineleriyle taşındı. Alana gelen Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ömer Toprak, “Bugün Rize için kara bir gündür” diyerek anıtın kaldırılmasına tepki gösterdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Ömer Toprak ile CHP İl Yönetim Kurulu üyesi Saltuk Deniz, heykelin kaldırılmasına tepki göstererek görevlilerle tartıştı. Gerginliğin artması sonrasında polis ekipleri, Toprak ve Deniz’i inşaat sahasından uzaklaştırdı. Polis ve zabıtaların aldığı güvenlik önlemi ile heykelin kaldırılma çalışması sürdürüldü.
CHP PM Üyesi Mehmet Ali Çelebi’nin tepkisi de sert oldu. “Rize’de Atatürk anıtını kaldıranlar gün gelecek bunun bedelini ağır ödeyecek.”