07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ülke Dingo’nun Ahırına Döndü
Ülke Dingo’nun Ahırına Döndü

Ülke Dingo’nun Ahırına Döndü

Atatürk Havalimanı’nda saldırı gerçekleştiren 3 canlı bombanın İstanbul Fatih’te kiraladığı evin bulunduğu İskenderpaşa Mahallesi’nin muhtarı Fikret Saral, mahallesinde 2 bin 500 kayıtsız ev bulunduğunu söyledi.

Habertürk’ten Güngör Karakuş’un haberine göre, canlı bombaların İstanbul Fatih’te kiraladıkları evin üst katında oturan yaşlı kadının “Muhtara kaç defa yalvardım. ‘Kimin oturduğunu tespit ediyor musunuz?’ diye sordum. ‘Biz biliyoruz her şeyi’ dedi” sözlerinin ardından İskenderpaşa Mahallesi Muhtarı Fikret Saral açıklama yaptı.

“Sadece bu mahallede 2500 kayıtsız hane var”

“Bu kadının bize yazılı bir başvurusu yok. Belki gelmiştir ama yazılı bir başvurusu yoksa ben nasıl hatırlayabilirim? Benim mahallemde şu anda 2 bin 500 tane kayıtsız hane var. Her gün 30-40 insan muhtarlığa geliyor. ‘Binamızda yabancılar oturuyor, gelen giden belli değil’ diye şikâyetler oluyor. Biz bunların kayıtlarını tutmuyoruz. Bize dilekçeyle de başvurmuyorlar. Sözlü olarak belirtiyorlar, biz de onları yönlendiriyoruz. Toplu şikâyetler gelince de devlet büyüklerimize gerek yazılı, gerekse sözlü olarak durumu anlatıyoruz. Bu hanımefendi de gelmiş olabilir. ‘Ben biliyorum’ nasıl diyeyim? Adamları bilsem zaten kayıtlarını yaparım”