07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Uçağı Vuranlar “‘FETÖ’ Yandaşları” Dedi
Uçağı Vuranlar “‘FETÖ’ Yandaşları” Dedi

Uçağı Vuranlar “‘FETÖ’ Yandaşları” Dedi

Rusya’nın St. Petersburg kentinde 268 gün gün sonra Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin biaraya geldi.  Erdoğan “Her şey eskisinden de daha iyi olacak” mesajı verdi ve  “Rusya ile aramızı kimin bozmak istediği 15 Temmuz darbe girişimiyle daha da iyi anlaşılmıştır. 24 Kasım’da Rus uçağını vuranlar da FETÖ terör örgütü yandaşları. O pilotlar yakalandı ve haklarında soruşturma devam ediyor. Ancak Rusya ile ilişkilerimiz şimdi yeni düzleme çıkıyor. Kısa sürede aramızdaki krizin olumsuz sonuçlarından kurtularak ilişkilerimizi çok daha ileri
safhaya ulaştıracağız.” dedi. Uçak krizinden sonra Erdoğan çok defa konuşmuştu.

Erdoğan Ne Demişti ;

24 Kasım 2015’te ilk açıklamada Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Türkiye’nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürülen uçağın Su 24 tipi Rus uçağı olduğunu kaydetti.

-Bugün sabah saatlerinde tüm uyarılara rağmen hava sahamızı ihlal eden, aidiyeti belli olmayan uçağa müdahale edilmiştir. Bu hadise tamamen Türkiye’nin önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir..”Uyarılmasına rağmen maalesef ihlalini devam ettirmekte ısrarını sürdürmüştür. Bunun üzerine F-16’larımız tarafından yapılan müdahale sonrası bu uçak düşürülmüştür.

-Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP Grup toplantısında  “Her türlü tedbiri alacağımız dile getirilmiştir. Gerekli talimatları Genelkurmay’a bizzat tarafımdan verilmiştir” dedi.

-CNN International: Şimdi burada özür dilemesi, gereken biz değiliz, özür dilemesi gereken hava sahamızı ihlal edenlerdir. Şu anda silahlı kuvvetlerimizdeki bizim pilotlarımız artık kendi görevlerini ifa etmişlerdir. Nedir? O da angajman kurallarının ihlalidir ve bunun gereğini yerine getirmişlerdir. Olayın aslı budur.

-26 Kasım 2015: Özür dilemeyeceğiz, hava sahamızı ihlal edenler dilesin.

-27 Haziran 2016: Bir kez daha hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine baş sağlığı diliyorum ve özür dilediğimi söylüyorum

-Şu anda Rusya orada. Biz defalarca söyledik, sizin orada ne işiniz var? Neymiş, Suriye rejimi davet etmiş. Şu anda gayrimeşru bir devlet var Suriye’de. Siz her davete icabet etmeye mecbur musunuz? Türkiye’nin kendilerini sırtından bıçakladığını söylüyor. Hayır. Bu millet bugüne kadar hiç kimseyi sırtından bıçaklamamıştır. Bu millet göğüs göğüse savaşmasını bilen bir millettir.

-Suriye’de artık sadece bireysel terör yok. Devlet terörü var. Orada halkını varil bombalarıyla öldüren bir terörist var. Peki bunları kırmızı halıyla karşılayanlar, silah yardımında bulunanlar sorumlu değil mi?

-Tüm dünyanın, bizim haklı olduğumuzu kabul ettiği bir hadisenin genişletilmesini de doğru bulmuyoruz. Aynı ihlal bugün yapılsa, Türkiye yine aynı karşılığı vermek durumundadır.

-Sizin orada ne işiniz var?”, “Aynı ihlal yine yapılsa Türkiye yine aynı karşılığı vermek zorundadır.