07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Türüt’ün Ogün’ü Ve Kanlı Klip
Türüt’ün Ogün’ü Ve Kanlı Klip

Türüt’ün Ogün’ü Ve Kanlı Klip

Hrant Dink’in katlinden 9 yıl sonra saklanan görüntüler birer birer servis edilirken İsmail Türüt’ün seslendirdiği “Plan yapmayın plan” şarkısı yeniden hatırlandı.

2007 yılında sözlerini Ozan Arif’in yazdığı İsmail Türüt’ün Hrant Dink’in katili Ogün Samast’a ve Yasin Hayal’e şifrelenmiş övgüler düzen şarkısında YouTube’da hazırlanan klip tepki çekmişti.

Şarkının sözleri Nasıldı?

Plan yapmayın plan gitmez Karadeniz’de / Kahpelik yalan dolan tutmaz Karadeniz’de / Ne Conisi ne Rusu pusu kurmasın pusu / Bölücülük borusu da ötmez Karadeniz’de / Bırakın çan çalmayı Ermenici olmayı/ Millet böyle dolmayı yutmaz Karadeniz’de / Ogün böyle desinler bugün böyle desinler / Fatihalar Yasinler bitmez Karadeniz’de / Şerefini şanını ortaya koy canını / Hiçkimse vatanını satmaz Karadeniz’de / Vatan satsa bir kişi anında biter işi / Türk ve İslam güneşi batmaz Karadeniz’de / Bizde varken bu duruş emiceniz olsa Bush / Alayınız beş kuruş etmez Karadeniz’de / Anladık var gocunuz belli kuyruk acınız / Kargaşaya gücünüz yetmez Karadeniz’de.

YouTube’da Hazırlanan Klip

Çarşamba MHP İlçe Merkezi’nden ve Samsun İl Merkezi’nden görüntülerin bulunduğu klipte, şarkı sözlerinin deşifresi yapılarak sözler kare kare anlatılıyordu. Karadeniz görüntülerine yer verilen klipte “Vatanı satsa bir kişi anında biter işi” sözlerinden hemen sonra Hrant Dink’in Agos Gazetes’nin önündeki cesedinin görüntüsü ekrana geliyordu. “Ogün öyle desinler bugün böyle desinler” sözüyle, Dink’i öldürmekle suçlanan Ogün Samast’ın, “Fatihalar, Yasinler bitmez Karadeniz’de” sözleriyle de cinayetin azmettiricisi olmak suçundan yargılanan Yasin Hayal’in görüntüleri veriliyordu. Türküdeki “Ermenici olmayın” sözlerinin hemen ardından ise Dink’in cenazesinden fotoğraflar gösteriliyordu.

Tepkiler üzerine klip youtube’dan kaldrılmıştı.

“Plan yapmayın plan” şarkısı için İsmail Türüt ve ”Ozan Arif”e dava açılmış sonrasında da beraat etmişlerdi.