07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Türkiye ‘Atatürk’ Dedi Kıvırma Başladı
Türkiye ‘Atatürk’ Dedi Kıvırma Başladı

Türkiye ‘Atatürk’ Dedi Kıvırma Başladı

20 Aralık’ta açılacak olan Avrasya Tüneli’nin ismi için Ulaştırma Bakanlığı’nın açtığı anket bu gece yarısı sona eriyor. Ankette Mustafa Kemal Atatürk’ün ismi açık ara önde gidiyor. Ankette Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi sıralamaya giremedi. Hal böyle olunca Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan kendi bakanlığının anketini eleştirdi.

İşte bakan Ahmet Arslan’ın anket çarkı;

“Ulu önder Atatürk’ü alıp başkaları ile yarıştırıyorlar”

“Bu gerçekten amacından saptı. Ulu önder Atatürk’ü alıp başkaları ile yarıştırıyorlar. Atatürk hepimizin değeri. Hatta dünyanın değeri. Bizim için bu kadar değerli olan bir liderin Atatürk’ün ismini alıp yarıştırmaya sokmak, yarıştırıyor olmanın bence anlamı ve amacı bu projeye ve Atatürk’e karşı olan değerimize saygıdan değil tam tersine ülkede ikilik yaratılması üzerine kurulan bir senaryonun parçasıydı.”

“Bir çarpıtma, kafa karışıklığı oluşturma”

“Abdülhamit Han’ı aldılar yarıştırıyorlar. Abdülhamit Han, 33 yıl Osmanlı’yı idare etmiş. Bundan 160 yıl önce denizin altında kıtaları birleştirmeyi öngörmüş bir değerimiz. Böyle bir değeri alıp yarıştırıyorlar. Başka isimler de geldi ama Mevlana’yı, Hacı Bektaş-ı Veli’yi yarıştırıyorlar. Bunların hepsi tekrar söylüyorum bu ülkenin değerleri, zenginlikleri. Biz değerlerimizi ve zenginliklerimizi yarıştırarak bir yere varamayız. Tam tersine hepsinin bize verdiği mirasın hakkını vererek birlik beraberlik içinde 2023 yürümeliyiz. Böyle bir çarpıtma, kafa karışıklığı oluşturma değerlerimizi birbiri ile yarıştırıyor olmak adına ortaya konulan senaryolar. Yapılan kafa karışıklığı bizi de ziyadesi ile üzmüştür”

Ulaştırma Bakanlığının Avrasya Tüneli’ne isim anketinde son durum şöyle;

– Atatürk
– Sultan Abdülhamid Han
– Muhsin Yazıcıoğlu
– Avrasya Tüneli
– Şehit Ömer Halis Demir
– Necmettin Erbakan

Ankette şıklar üzerinden tercih yapılmıyor. Katılmak isteyenler isim önerisini yazıyor.

untitled-1