07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Türk Şirketi Ajanlara Para Kaptırdı
Türk Şirketi Ajanlara Para Kaptırdı

Türk Şirketi Ajanlara Para Kaptırdı

Rusya’da KGB’nin devamı olan Federal İstihbarat Servisi FSB’de Türkiye operasyonu: Biri halen teşkilatta çalışan, diğeri ise emekli olan iki FSB’li, Türk inşaat şirketlerine kesilen idari cezaları kaldırmak sözüyle 5 milyon ruble dolandırıcılık yapmak suçundan gözaltına alındı.

Turkrus sitesindeki habere göre; FSB operasyonuna kadar giden gelişmeler, Rusya Göçmen Servisi’nin illegal işçi çalıştırdıkları gerekçesiyle ismi açıklanmayan bazı Türk inşaat şirketlerine 30 milyon ruble (yaklaşık 468 bin dolar) para cezası kesmesiyle başladı.

İddiaya göre bu şirketler, ceza konusunun “halledilmesi” için FSB’de çalışan Karen Krayuhin ve eski FSB’li Vlad Novikov adlı kişilere başvurdular.

Cezanın iptali için iki FSB’liye 5 milyon ruble (yaklaşık 78 bin dolar) verilmesi konusunda ilkbahar aylarından mutabakat sağlandı.

Ancak iddiaya göre sorun çözülemeyince firma sahipleri bu kez sorunu doğrudan FSB’ye götürerek şikayetçi oldular.

Soruşturma sonrası, FSB adı geçen iki Rusya vatandaşını gözaltına aldı. Şahıslar «dolandırıcılık» suçlamasıyla sorgulanıyor.

Öte yandan haberlerde, idari cezanın kaldırılması için FSB’lilere 5 milyon ruble veren ve sonrasında şikayetçi olan Türkler hakkında nasıl bir işlem yapıldığına dair bilgi verilmiyor.