07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » TÜRGEV ve Ensar’a Özel Yasa
TÜRGEV ve Ensar’a Özel Yasa

TÜRGEV ve Ensar’a Özel Yasa

Torba Tasarı ile Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında yer aldığı TÜRGEV’in ve tecavüz skandalıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’nın televizyon kurması olanaklı hale getiriliyor.

BirGün’den Sebahat Karakoyun’a konuşan CHP’li Musa Çam, “Apar topar getirilen bu düzenlemenin TÜRGEV, Ensar gibi iktidara yakın vakıfların televizyon ve yayın lisansı almasını sağlamanın dışında bir amacı yok” dedi.

Siyasi parti, dernek ve sendikalara yok, vakıflara var

AKP hükümeti, 15 Temmuz Darbe girişimi’nin ardından yapılan yeni düzenlemeler arasında radyo ve televizyon yayın lisansı alamayacakları belirtilen kurumlar arasından vakıfların çıkartılması da yer aldı. Buna göre, siyasi parti, dernek, sendika, vakıf ve kooperatiflerin radyo ve televizyon yayın lisansı alamayacaklarına ilişkin yasa hükmü sadece ‘vakıfları’ kapsam dışına alacak şekilde değiştirildi. Düzenlemeye göre ‘vakıf kurucuları’ medya hizmet sağlayıcı kuruluş ortağı kabul edilecek.

“Adrese teslim yasa”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, vakıflara yayın lisansı verilmesine yönelik düzenlemenin “sipariş, adresi teslim bir değişiklik” olduğunu söyledi. Çam, düzenlemeye ilişkin eleştirilerini şöyle aktardı:

“Bu yasağın sadece vakıflar için kaldırılması, pek çok kez olduğu gibi sipariş, adrese teslim yeni bir düzenlemeyle karşı karşıya olduğumuz izlenimini güçlendiriyor. İktidar bu düzenlemeye neden ihtiyaç duyduğunu dürüstçe ortaya koysun. Görünen o ki bu apar topar torba yasa içine eklenen bu düzenlemenin TÜRGEV. Ensar gibi vakıfların televizyon ve yayın lisansı almasını sağlamanın dışında bir amacı yok. Eğer yasak kaldırılacaksa tümüyle kaldırılmalı, vakıfların dışında siyasi partiler, sendikalar, dernekler de aynı haktan yararlanmalı.” Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV’in üniversite sahibi olması için de daha önce yasa çıkarılmıştı.