07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Trump Olmasın Göktaşı Çarpsın
Trump Olmasın Göktaşı Çarpsın

Trump Olmasın Göktaşı Çarpsın

ABD’de 18-35 yaş arasındakilere yönelik bir ankete katılanların yüzde 53’ü, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ın başkanlığını görmektense dünyaya bir göktaşının çarpmasını tercih edeceklerini söyledi.

Massachusetts Lowell Üniversitesi Kamuoyu Merkezi ile Odyssey Millennial firmasının ortak anket çalışmasının sonuçları, ABD gençliğinin 8 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin ilginç görüşlerini ortaya koydu. Ankete katılan 18-35 yaş arası bin 247 kişinin yüzde 53’ü Trump’ı başkan olarak Beyaz Saray’da görmektense dünyaya bir göktaşının çarpıp yaşamı sona erdirmesini tercih edeceklerini belirtti.

“Obama Ömür Boyu Kalsın”

Aynı soruda, ankete katılanların yüzde 67’si Trump’ın başkanlığı yerine ‘başkanın rastgele piyangoyla belirlenmesi’, yüzde 66’sı ise ‘Obama’nın ömür boyu başkanlığa devam etmesi’ seçeneklerini tercih etti.

Yüzde 66 Clinton, Yüzde 22 Trump

Sadece Demokratların başkan adayı Hillary Clinton ile Trump’ın katılacağı bir seçimde kime oy vereceği sorulan gençlerin yüzde 66’sı Clinton’ı tercih ederken, Trump’ı tercih edenlerin oranı yüzde 22’de kaldı.