07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » TRT’de Yandaşa Kıyağa Para Yetmiyor
TRT’de Yandaşa Kıyağa Para Yetmiyor

TRT’de Yandaşa Kıyağa Para Yetmiyor

Tablet bilgisayar ve akıllı telefonlara da TRT bandrolü uygulaması geliyor. Resmi Gazete!de de yayımlanan yeni kararla tablet bilgisayar ve akıllı cep telefonlarından yüzde 6-7, tablet ve bilgisayarlardan ise yüzde 2-3 TRT bandrolü ücreti alınacak.

Ekonomiekibi.com internet sitesinin haberine göre, İnternet yoluyla radyo ve TV yayınlarını alabilen cihazlar da TRT bandrolü uygulaması kapsamına alındı. Bu kapsamda, daha önce bandrol uygulamasına tabi olmayan, alıcısı olsun olmasın internete bağlanan cep telefonları yüzde 6 ve 7 oranında, tablet ve bilgisayarlar da yüzde 2 ve 3 oranında TRT bandrolü uygulamasına tabi tutulacak. Radyo ve televizyonlardan daha önce alınan yüzde 16 oranında alınan TRT bandrolü uygulanması ise değiştirilmedi.

Sayıştay tarafından hazırlanan raporda kamu yayıncılığı yaptığı öne sürülen TRT’nin 2014 yılındaki toplam gelirleri 1.5 milyar TL oldu. Bu paranın yüzde 52’si elektrik faturaları, yüzde 39’u ise bandrol gelirlerinden temin edildi. Geriye kalan 9’u ise reklam ve sponsorluk anlaşmalarından elde edildi.