07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » TRT’de Cadı Avı
TRT’de Cadı Avı

TRT’de Cadı Avı

Darbe girişimi nedeniyle tüm kamu kurumlarında yürütülen açığa alma ve görevden el çektirmeler TRT’de sürüyor. TRT’de yapılan açığa alma işlemi muhalif isimlere de sıçradı. Haber-Sen üyelerinden bazıları  açığa alındı

TRT’deki açığa almalar konusunda Haber-Sen Örgütlenme Sekreteri Osman Köse bir açıklama yaptı işte o açıklama;

“Darbeye, darbecilere karşı kameraların önünde özgürlük ve demokrasi nutukları atanlar özgürlük ve demokrasiyi sadece kendileri için istediklerini kısa sürede gösterdiler.
“darbecileri temizliyoruz” diye başlatılan süreçte, kamudaki tüm muhalifleri hedef aldılar. TRT’de sendikamızın yöneticileri ve üyelerimiz de bu kapsamda açığa alındı.
Açığa alınanlardan biri Haber-Sen’in kurucu ekibinden muhabir Mehmet Demir. Mehmet Demir, sadece TRT’de değil, sol,sosyalist çevrede bilinen, sosyalist, anti-militarist birisi ve benim 20 yıllık yakın arkadaşım. Mehmet bugüne kadar darbelere karşı çok sayıda girişimin, eylemin, etkinliğin örgütleyicilerinden olmuştur.
Mehmet sadece bir örnek açığa alınan üyelerimizin tamamının cemaatle herhangi bir ilişkisi yok.
Haber-Sen TRT’deki cemaat örgütlenmesine karşı en büyük mücadeleyi veren örgüttür. TRT’deki cemaat kadrolaşmasını kamuoyuna, TBMM’ye, basına duyuran Haber-Sen’dir.
Bu nedenle cemaatAKP ortaklığı döneminde başta ben olmak üzere yöneticilerimiz ve üyelerimizin görmediği baskı kalmadı. Şimdi yöneticilerimizi, üyelerimizi cemaatle aynı torbaya dolduruyorlar.”