07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » TOGEM-DER De Sıfırlandı
TOGEM-DER De Sıfırlandı

TOGEM-DER De Sıfırlandı

ABD’de tutuklu 17 – 25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonlarının göbeğindeki isim Reza Zarrab kefalet dilekçesinde, Emine Erdoğan’ın kurucusu olduğu TOGEM-DER’e yaptığı yüklü bağışları tarih tarih sıralamıştı. Ancak Togem-Der’in kendi web sayfasında derneğe destek veren işadamları listesinde Zarrab’ın ismi bulunmuyordu. Bağış skandalı ortaya çıkınca TOGEM-DER ait web sayfasının apar topar yayından kaldırıldı.

Cumhuriyet Gazetesi’nden İlhan Tanır’ın haberine göre, Rıza Sarraf’ın 150 kez ‘bağış’ yaptığını söylediği, Emine Erdoğan’ın kurucusu olduğu belirtilen Togem-Der’in web sitesi kapatıldı.

Reza’nın dilekçesinde var, Emine Erdoğan’ın vakfının sitesinde yok

19 Mayıs’da Reza Zarrab’ın kefalet dilekçesi ve ekleri hâkim Richard Berman’a sunulmuş ve basına da yansımıştı. 22 sayfalık dilekçede Zarrab mahkemeye ne kadar hayırsever bir işadamı olduğunu ispat ve kefalet talebinin kabulü için Türkiye’de bağış yaptığı dernek ve kişi isimlerine de yer vermişti. Bu listede sıkça yer alan TOGEM-DER’e 17 Aralık ve sonrasında 2.5 milyon dolar civarında ‘bağış’ gönderdiği ortaya çıkmıştı. Ancak derneğin web sitesindeki bağışçılar listesindeki 200 kişi arasında Rıza Sarraf’ın adı yoktu.

TOGEM-DER’in internet sitesine girmek istediğinizde artık karşınıza şöyle bir ekran çıkıyor;

Untitled-1