07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » TFF Amedspor’a Ceza Gerekçesini Açıkladı
TFF Amedspor’a Ceza Gerekçesini Açıkladı

TFF Amedspor’a Ceza Gerekçesini Açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu , Profesyonel Disiplin Kurulu tarafından 1 maç seyircisiz oynama cezası alan Amedspor’a neden ceza verildiğini resmi sitesinde yaptığı açıklamayla duyurdu. Açıklamada; “Barikat burada dimdik ayakta…, Her yer Sur, her yer direniş… Her yer Cizre, her yer direniş…, Çocuklar ölmesin maça gelsin… sloganları nedeniyle verilmiştir” denildi.

İşte TFF’nin sitesinde yayınlanan o açıklamadaki ceza gerekçeleri;

“Ayrımcılık ve ideolojik propaganda”

-Amed Sportif Faaliyetler kulübüne Futbol Disiplin Talimatı’nın 42. maddesindeki Ayrımcılık – ideolojik propaganda yasağını ihlali nedeniyle aynı maddenin 3. fıkrası uyarınca ve ihlalin bu sezonda 6. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle tekerrür hali dikkate alınarak 1 maç seyircisiz oynama cezası verilmiştir.

İşte cezaya gerekçe olan o sloganlar;

Barikat burada dimdik ayakta…, Her yer Sur, her yer direniş… Her yer Cizre, her yer direniş…, Çocuklar ölmesin maça gelsin…

Ceza Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında uygulanacak

TFF açıklamasında, “cezaya neden olan olaylar Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında gerçekleştiği için Futbol Disiplin Talimatı’nın 99/4 maddesi gereği yine Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında uygulanacaktır.” dendi.