07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Terim’in Taktik Bilgisi Yok”
“Terim’in Taktik Bilgisi Yok”

“Terim’in Taktik Bilgisi Yok”

Fatih Terim’e bir darbe de Milan’dan eski öğrencisi olan ünlü futbolcu Pirlo’dan geldi. Pirlo, kitabında tecrübeli teknik direktörü yerden yere vurdu;”Terim’in taktik bilgisinin yetersizliğini ve tüm oyun planının takımı bağıra çağıra motive ederek, sahada iyi bir sonuç almamızı ümit etmek olduğunu anlamamız çok uzun bir süre almadı… “

Euro 2016 D Grubu maçında Türkiye’nin İspanya’ya 3-0 yenildiği maç sonrası eleştirilerin hedefinde olan teknik direktör Fatih Terim’e en ağır eleştiriyi Milan’ı çalıştırırken öğrencisi olan Pirlo yapmış. Pirlo’nun yazdığı kitabında tecrübeli teknik direktörü yerden yere vurduğu ortaya çıktı.

“Terim’in taktik bilgisi yok,tüm oyun planı bağırıp çağırıp motive etmek”

Pirlo kaleme aldığı kitabında “Terim’in taktik bilgisinin yetersizliğini ve tüm oyun planının takımı bağıra çağıra motive ederek, sahada iyi bir sonuç almamızı ümit etmek olduğunu anlamamız çok uzun bir süre almadı… ” dedi.

Türkiye’nin İspanya’ya 3-0 yenildiği maç sonrası sosyal medyada büyük bir kitle, yenilginin faturasını Fatih Terim’e kesmişti. Birçok kişi Fatih Terim’in herhangi bir taktik uygulamasının olmadığını iddia etmişti.

Galatasaray ile UEFA Kupası’nı aldıktan sonra 2001 yılında Milan’ın teknik direktörlüğünü yapan Fatih Terim’in, burada çalıştığı önemli futbolculardan biri olan İtalyan efsane futbolcu Andrea Pirlo’nun, kitabında Terim için kaleme aldığı satırlar, son eleştirilerden sonra tekrar gündeme geldi.

Andrea Pirlo, çıkardığı “I Think Therefore I Play” adlı bir kitabında birçok tanıdık isimden de bahsediyor. (Odatv.com)